©  Foto:

Oslo Gospel Choirs - En stjerne skinner i nat - Ekstra show

Lørdag 30. november 2024 kl. 16.00.

De regnes for ét af Europas bedste gospelkor. Nu kan du få en uforglemmelig oplevelse med dem i Herning, når de 30. november 2024 fylder MCH Herning Kongrescenter med særdeles stemningsfulde og velklingende juletoner. Oslo Gospel Choirs julekoncert ’En stjerne skinner i natt’ byder på den ypperste gospeljulemusik, og den har lånt sin titel fra en julesang, som dirigent Tore W. Aas skrev til korets album ’Tusen Julelys’ (1992).

I mere end 30 år har Oslo Gospel Choir fyldt kirker og store koncerthuse i både Norge og udlandet med lækker musik, brede smil og herlig stemning. Det er blevet til flere end tusind koncerter og flere end 2 millioner solgte albums fra koret, som var Norges bedst sælgende kunstner i 1990’erne.

Gospelkoret fra den norske hovedstad har gennem årene udgivet 25 albums, lige som de har medvirket på indspilninger med diverse kunstnere, heriblandt Sissel Kyrkjebø, Plácido Domingo og Stig Rossen.

Erfarent gospelkor får julen til at swinge

Oslo Gospel Choir danner skole inden for gospelgenren, og deres skandinaviske lyd gør dem helt unikke.  Det norske gospelkor ledes af Tore W. Aas, der også startede koret i 1988. 
Koret, som har haft stor succes i både Europa og USA, er inspireret af den sorte, amerikanske gospellyd, og en af deres store inspirationskilder er den nu afdøde, amerikanske gospelsanger Andraé Crouch, som tog gospelmusikken ud af kirkerne og ind i nye sammenhænge, så musikken kunne få et større publikum. Andraé Crouch har sunget sammen med koret og medvirket på flere af deres albums.

Korets mix af gospelmusik og jul er opskriften på stemningsfuld vellyd, og når sangernes stemmer smelter sammen i varme klange, rives tilhørerne med. Koret er et af Norges mest populære formidlere af julens budskab og stemning, og rigtigt mange danskere nyder deres koncerter, når de kan komme i nærheden af dem.

Nu har du chancen for at opleve dem. Lad julefreden sænke sig og julestemningen indfinde sig på tærsklen til december, og del en gylden gospelstund med familie og venner.