©  Foto:

Poul Erik Eliasen - Keramik

Poul Erik Eliasen er en af landets bedste porcelæns-keramikere

Det unikke

“Jeg har sikkert kunder, der f.eks. foretrækker helt ens krus, men jeg synes, det er mere interessant, når glasuren under de høje temperaturer i ovnen har skabt noget unikt. Eller når der i brændingen er opstået en lille skævhed i formen. Selv elsker jeg den slags “fejl”, der både gør emnet mere interessant, men også tydeligt viser, at dette er håndlavet - ikke fabriksfremstillet.” – Poul Erik Eliasen

Hellere en æstetisk unika-genstand end en klumpet brugsskål

Poul Erik Eliasen arbejder udelukkende med hvidt porcelænsler, der ved brændingen bliver næsten gennemsigtig. Porcelænsleret kan drejes særligt tyndt op og give skålen eller krukken en sart elegance. Og vil han sætte små fødder på en stor flot form, gør han det uden at skele til funktionen. For hellere en æstetisk unika-genstand end en klumpet brugsskål.

Biografi

Poul Erik Eliasen har stået i lære hos Kähler Keramik i Næstved samt uddannet sig til keramiker på Kunsthåndværkerskolen, nu Designskolen Kolding.

Hvis du vil se mere…

Kan du besøge Poul Erik Eliasens værksted og butik på Strandbyvej 3 i Tranekær eller Galleri Nowhuset i Tullebølle, som også udstiller og sælger hans keramik.