©  Foto:

Randers Regnskov

I Randers Regnskov får du en tropisk oplevelse med fritlevende aber, leguaner, dovendyr, jaguarer og mange andre eksotiske dyr. Regnskoven er et sandt sansebombardement af tropiske naturoplevelser i mødet med fascinerende dyr fra både Sydamerika, Afrika og Asien.

Et sandt jungleeventyr venter på dig

I det tropiske klima med lianer, kæmpe vandfald, fantastiske planter og masser af fritlevende dyr føler man sig hensat til en verden langt væk hjemmefra.

Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra det mangfoldige dyreliv, der findes her. I trækronerne over dig springer aber rundt og leger, mens flagermus og dovendyr får sig et lille hvil. I skovbunden arbejder bladskærermyrerne utrætteligt med at slæbe tunge bladstykker ned i deres bo, alt imens søkøerne svømmer roligt rundt, og komodovaranerne daser på en solbeskinnet plet.

Mød dyr fra Sydamerika, Asien og Afrika

I Sydamerika kan du f.eks. møde de små, frække aber eller dovendyret, der gemmer sig i den tætte og frodige jungle. I Asien kan du opleve verdens største øgle, Komodovaranen og høre gibbonabernes skønsang, mens du i Afrika kan komme helt tæt på lemuerne eller den flittige væverfugl, som bygger kunstfærdige reder.

Istiden

I Randers Regnskov kan du opleve den danske istid. Det er slutningen af den sidste istid og den flere kilometer tykke gletsjer, som har dækket det meste af Danmark i årtusinder er nu ved at smelte bort. Tilbage er kun gigantiske klumper af dødis i landskabet.

I Istiden, kan du gå på opdagelse i dødislandskabet og se, hvad der gemmer sig i isen, lege i rensdyrjægerens lejr, møde de finurlige præriehunde og opleve et af nordens absolutte toprovdyr på klos hold, jærven.

Tidsrejsen

TIDSREJSEN tager dig med på en rejse gennem landskab fra landets fødsel til nu! Oplev hyænesletten og neanderthalerlejren fra før sidste istid og leg i mammuttræerne på elefantkirkegården. Klap husdyrene på stenalderbopladsen, og stå ansigt til ansigt med den europæiske los ved stendyssen. Følg naturstien til offermosen fra jernalderen og få en forfriskning ved bondegårdslegepladsen.

Tidsrejsen guider dig også ud til helt konkrete lokaliteter i Randers, hvor du kan opleve spor fra fortidens og fremtidens Danmark.

Gå på opdagelse i Kraniegrotten

Gå på opdagelse i en mørk, underjordisk grotte, hvor du kan møde kæmpestore anakondaer, fugleedderkopper og hundredvis af kakerlakker, alt imens flagermusene flakser omkring ørerne på dig. Kraniegrotten er desuden et gammelt gravsted inspireret af Talgua-grotten i Honduras, hvor man i 1990’erne fandt mere end 200 sirligt stablede knogler og kranier, som med tiden var blevet dækket af et glitrende lag kalk-krystaller.

Hulen menes at have været et helligt gravkammer for en ukendt civilisation, der levede i området før Mayaerne, for ca. 3000 år siden.

Følg med i Regnskovens øvrige åbningstider lige her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#randersregnskov #visitranders #visitaarhusregion