©  Foto:

Restaurant Omkring

Ved Endelave Lægeurtehave ligger denne pop-up restaurant, som serverer lækre, kreative gourmet-retter lavet med kærlighed og lokale ingredienser. Kom og nyd en let frokost i solen eller en større, kreativ aftenmenu med cirka 10 serveringer.

Skønne, unikke madoplevelser på Endelave

I 2024 er der vanen tro et spisested hos Endelave Lægeurtehave. Restaurant Omkring er et projekt – en mikrorestaurant, hvor der samles og købes kvalitetsråvarer så tæt på stedet som muligt. Lægeurtehaven er i sig selv et forrådskammer, hvor restauranten har adgang til urter, strandplanter, frugt, grøntsager, blomster og kaniner. Svampe, smør, ost mel og lignende købes af landmænd på øen, naboøerne og på fastlandet.

Restauranten er et sted, hvor folk kan smage på nogle af de bedste varer, Danmark og landets natur leverer, og vi forsøger at overraske og udfordre med at bruge ting som bivoks, birkegrene, brændenælder, kanin og et hav af andre vilde urter.

 

Menuen

Hos Restaurant Omkring skal du ikke forvente folkekære klassikere. Her udfolder kokkene deres kreativitet og byder på mindre retter som du nok aldrig har smagt dem før.  På weekendaftener kan du nyde en større menu med cirka 10 serveringer. Eksempler på retter er æbleskiver med kaninrilette og reduktion af æblemost fra Snaptun Frugtplantage, aspargesis med fjordrejer, friteret quinoa fra Hjarnø med versterhavsost og rasp fra egne rugbrød.

Hver dag bager indehaverne surdejsbrød med gamle melsorter fra Samsø, og frokosten består oftest af lette serveringer som Omkring’s egen version af kartoffelmadder og en let dessert med råvarer fra Endelave.

Indehaverne er bege uddannede sommeliers og serverer mange forskellige slags vine fra hele Europa. De elsker at fortælle om, hvad der bliver hældt i glasset – også når det gælder lokalproduceret øl og hjemmelavet saft.

 

Hold øje med Facebook

Menuen hos Restaurant Omkring skifter jævnligt, så hold øje med Facebook, hvor du kan se menuen netop når du besøger øen.

 

Om Endelave Lægeurtehave

Endelave Lægeurtehave er en hyggelig besøgshave, hvor du kan opleve flere hundrede lægeplanter og krydderurter, som vokser naturligt på Endelave. Her er også en butik med salg af lokalproducerede produkter og altså pop-up restauranten Omkring. Lægeurtehaven ligger i kort gåafstand til øens færgehavn og landsbyen, og et besøg værd for alle, der besøger Endelave på dagstur eller længere ferieophold.

Lægeurtehaven holder åbent fra maj til og med efterårsferien hvert år. Det er også i denne periode, at du kan besøge restauranten.

Du kan se de nøjagtige, aktuelle åbningstider på Restaurant Omkring’s hjemmeside.  

 

Udforsk Endelave

På denne side kan du finde inspiration til, hvad du ellers kan foretage dig, når du besøger de vilde kaniners ø i Kattegat.