©  Foto:

Restaurant Skovlyst

På et af de højeste punkter i bakkerne, ca. 87 m over havets overflade, ligger Restaurant Skovlyst. På tre sider hvælver de fynske alper sig, og mod syd skråner landskabet jævnt ned mod Fåborg fjord. Restaurant Skovlyst ligger ca. 500 meter sydøst for Sandbjerggaard, som Jens Andersen købte i 1917. Jordene var sandede og udbyttet ikke stort, så Jens Andersen og hans kone fandt derfor på at indrette et lille traktørsted på gården.

Kunstnere, borgerskab og godtfolk havde efterhånden opdaget, at bakkerne var et pragtfuldt område med et fantastiskt rigt fugleliv.
Jens Andersen fik i 1926, efter mange besværligheder med Faaborgs politimester, lov til at opføre Skovlyst.

TÅRNET
Restauratør Jens Andersens store interesse, amatørastronomi, førte til opførelsen af tårnet i 1935, og han installerede her en astronomisk kikkert. Også dette bygningsprojekt stødte på betydelig modstand. Jens Andersen vandt imidlertid en eklatant sejr over det lokale fredningsnævn – overfredningsnævnet godkendte tårnplanen og tilkendte ham 500 kroner i erstatning af det offentlige for arbejdsforsinkelse. Tårnets oprindelige udsmykning på øverste etage blev udført af maleren Johs. Ruben Hansen. I loftet sås de 12 stjernebilleder, og i karmene en serie panoramabilleder til at stedfæste udsigten over det skønne terræn.

I dag er der en permanent udstilling over landskabet i Svanninge Bakker.

Selskabslokaler

Med vores forskellige selskabslokaler, kan vi hos Restaurant Skovlyst skabe de perfekte rammer til Deres selskab, uanset antal og lejlighedens karakter.

  • ​Panoramarestaurant til 100 personer
  • ​Jagtstue til 30 personer
  • Terrasestue til 25 personer
  • Pavillion til 90 personer

 

Konferencer og møder – en unik og professionel oplevelse.
På Restaurant Skovlyst tilpasser vi altid møde og konferencer efter kunders ønsker. Restaurant Skovlyst ligger midt i Svanninge Bakker, omkranset af en enestående natur og ønskes udendørs aktiviteter er Svanninge Bakker ideelle til dette.

Mødelokalerne
Lokalerne er lyse og indbydende, så vi kan imødekomme Deres behov. Der er standard AV-udstyr samt trådløst internet. De moderne faciliteter effektiviserer mødet, og de smukke omgivelser skaber den gode stemning,

Derudover forsyner vi dagen igennem Deres mødelokale med kaffe/te, isvand samt frugt. Ved at lade os tage os af forplejningen vil De få mest muligt ud af Deres møde – og samtidig opleve et strejf af luksus, der gør mødet mindeværdigt.

Busser & Grupper
Restaurant Skovlyst er med sin beliggenhed og med sine gode parkeringsforhold særdeles velegnet til busgrupper samt grupper med egen transport. 

Handicapgrupper
Restaurant Skovlyst har gode adgangsforhold og der kan parkeres lige ved indgangen.​

​Ring på tlf.: 62 61 84 38 og få et tilbud, der dækker Deres behov.