Ringsted Museum og Arkiv

Ringsted Museum og Arkiv

Foto: Ringsted Turistinformation
Attraktioner
Museer
Adresse

Køgevej 41

4100 Ringsted

Kontakt

E-mail:ringsted@vestmuseum.dk

Telefon:5943 2353

Ringsted Museum og Arkiv samt Ringsted Vindmølle

På Køgevej 41, med indgang via porten til møllepladsen, kan man besøge Ringsted Museum & Arkiv - og Ringsted Vindmølle. I Ringsted Museums udstillingslokaler kan man se vores landbrugsudstilling, og der er udstillinger om Ringsteds lokalområder. For byens nyere tids historie er der fokus på perioden efter anden verdenskrig.
Til skolernes ferier finder man altid på spændende lege og aktiviteter til børn og barnlige sjæle i alle aldre. Til det mere voksne publikum byder man på spændende foredrag, indholdsrige byvandringer og arrangementer med fuld musik. På museet kan man besøge de skiftende udstillinger, som alle tager udgangspunkt i det særegne ved Ringsted.
På arkivet kan man læse sig gennem store mængder papir om personer i det historiske Ringsted, om foreninger, om sygekasser og om private virksomheder. Man kan bladre i gamle aviser eller søge efter dine forfædre i folketællinger og i kirkebøger. Museet har desuden et tæt samarbejde med Ringsted Vindmølle, der er åben for besøgende i samme tidsrum og med samme billet som museets udstillinger. Og når vejr og vind tillader det, kan man opleve møllen kværne økologisk mel, som man bagefter har mulighed for at købe med hjem.

Arkivet i Ringsted blev oprettet i 1959, mens museet åbnede i 1982 som kulturhistorisk museum for Ringsted og Omegn. Museet drives sammen med byens smukt restaurerede vindmølle, der ejes af Ringsted Vindmøllefond. Arkivet kan kontaktes på 5943 2353 eller ringstedmuseum@ringsted.dk

Museet har arrangementer for børn i alle skoleferier. Foredrag og særudstillinger.

Museet er lukket fra jul og hele januar måned. Åbent for gruppen efter aftale.

Ringsted Museum er handicapvenligt indrettet.

 

Læs folderen for Ringsted Museum og Arkiv - 2017 her >

Adresse

Køgevej 41

4100 Ringsted

Facilities

Håndværk

Kulturhistorie

Kunsthåndværk

Arkiv

Aktivitetsmuligheder for børn

Medbragt mad er tilladt

Museumsbutik/Kiosk

Restaurant/Cafe

God adgang

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Ringsted Turistinformation