©  Foto:

Rønnede Kro

Siden 1825 har Rønnede Kro haft en central placering langs den gamle hovedvej, der i generationer har forbundet Hovedstaden med det sydlige Sjælland og Øerne.

Bygningerne blev dengang opført af Gisselfeld Kloster, og kroen var kongelig privilegeret. Kroen skulle derfor stille sig til rådighed for servering af spirituøse drikke, indlogering af de rejsende gæster, samt forplejning af rytternes heste.

I årenes løb har kroen haft utallige formål, blandt andet som postkontor, købmandsbutik og telegrafstation. Til at varetage disse opgaver, boede hele 34 personer på kroen i 1870, heriblandt forpagteren med sin familie, en postfuldmægtig, en købmand, ni tjenestekarle og to spillemænd.

Mange store personligheder har i årenes løb besøgt Rønnede Kro. I den gamle gæstebog kan man finde hilsner fra blandt andre Walt Disney, Dirch Passer, Bodil Kjær og Lily Broberg. H.C. Andersen nævnte flere gange Rønnede Kro i sine breve, da det var her, at han stod af diligencen, når han skulle besøge de omkringliggende godser.

Rønnede Kro fremstår i dag fuldstændig restaureret med respekt for kroens historie og afslappede stil.

I restauranten er smagene i fokus og menuen er skabt i tæt samarbejde med lokale leverandører for at sikre en høj kvalitet til rimelig priser. Grundtanken er at servere velsmagende mad til overkommelige priser, som på kroerne i gamle dage.

Rønnede Kro er en del af Destination Gisselfeld

Se vores frokostmenu her og aftenmenu her