©  Foto:

Samsø Bibliotek

Kombibibliotek
Samsø Bibliotek er et kombibibliotek. Det betyder, at øens skole– og folkebibliotek er lagt sammen og har fælles lokaler og bogbestand. Til daglig kalder vi det nu bare Samsø Bibliotek. For det er, hvad det er – hele Samsøs Bibliotek, hvad end du bor her hele året, eller om du kommer her som gæst!

Hvilken hjælp kan du forvente?
I den ubemandede tid og den bemandede tid for skoleelever skal du klare dig selv. Der er ofte personale tilstede, men de udfører andre opgaver, der skal til for at biblioteket kan fungere. I den bemandede tid for alle, kan du til gengæld få alt den hjælp, du ønsker. Du er også altid velkommen til at sende en e-mail eller ringe. Telefonen svares typisk kun i det bemandede tidsrum.

Lån og aflever
Når du er inde på biblioteket, kan du benytte alle bibliotekets faciliteter. F.eks. låne og aflevere, afhente bestilt materiale og reservere materiale. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at du har lånt materialet, ellers vil alarmen lyde og lyse rødt, når du går ud ad døren. Hvis det sker, må du tilbage til selvbetjeningsmaskinen og prøve igen.

Søgestationer
Biblioteket har 4 søgestationer placeret rundt omkring i lokalet, som står på samsøbasens hjemmeside. Herfra kan du søge efter materiale, der befinder sig på Samsø Bibliotek.

Aviser og tidsskrifter
Biblioteket abonnerer også på mange aviser og tidsskrifter, som kan læses på biblioteket. Ældre tidsskrifter kan lånes med hjem. De befinder sig på hylden bag de nyeste. Vær sød at lade aviserne blive på biblioteket, så har alle glæde af dem!

Computere
Biblioteket har 10 computere til rådighed. Du reserverer ikke en computer, da vi sjældent har problemer med, at der ikke er nok til alle. Desuden har vi trådløst net, som du kan logge sig på med egen bærbar eller tablet. Netværket og koden til det trådløse net står på bjælkerne rundt omkring i lokalet.

Print og kopi
Du kan printe og kopiere for 2 kroner stykket. Vi modtager desværre kun Kontanter. Hvis du printer eller kopier i den ubemandede tid, lægger du en seddel og penge, eller du betaler næste gang.

Pas godt på biblioteket
Det åbne bibliotek bygger på tillid mellem dig som bruger og biblioteket. Derfor opfordres alle til at passe godt på vores allesammens bibliotek!

Adgang til biblioteket
Det åbne bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor du kan benytte dit bibliotek i den ubemandede åbningstid. Første gang du vil benytte biblioteket skal du komme i den bemandede tid. Det kræver nemlig, at du er aktiveret i vores system. Uden for den bemandede åbningstid låser du selv døren op ved hjælp af dit sygesikringskort og din pinkode. Herefter kan du benytte dig af alle bibliotekets faciliteter. Luk ikke nogen ind, du ikke kender! Du hæfter for dem.

Sikkerhed
Når du benytter biblioteket uden for den bemandede tid, bliver dine oplysninger registreret, dvs. lånernummer og tidspunkt. Desuden er biblioteket videoovervåget hele døgnet og koblet til et alarmsystem.

Feriegæst
Feriegæster uden dansk sundhedskort har også mulighed for at benytte det fysiske materiale i bibliotek. Det kræver at man kommer i den bemandede åbningstid, da man ved fremvisning af et idkort får lavet et lånerkort til biblioteket. Der er fri adgang til bibliotekets computere, da disse ikke kræver login, eller at man er registreret som bruger.