©  Foto:

Shopping på Samsø

Der handles på Samsø

På Samsø møder du ikke stormagasiner og indkøbscentre. Vi har heller ingen arkader
og H&M-butikker. Til gengæld kan du gå på opdagelse i øens mere end 50 forretninger,
der alle byder på personlig betjening og grundig viden om varerne.

Mødet med mennesket
I dag er der over 50 butikker, der tilbyder alt fra lun leverpostej til smukke festkjo­ler, og alle steder tilbydes foruden spæn­dende varer også mødet med mennesker. Du kan stadig få en snak med ekspedien­ten, der også typisk er ejeren, og du kan få historien om den håndlavede sæbe, den lokale snaps eller noget helt tredje. Det er hyggeligt at handle på Samsø.

Åbne døre året rundt
Om sommeren er Samsø i fulde omdrej­ninger. Arrangementskalenderen er prop­fuld, restauranterne serverer fra morgen til aften og butikkernes døre prydes af et ”Åbent”-skilt fra morgen til aften. Når august afløses af oktober, november og december, er det ikke nogen hemmelig­hed, at nogle forretninger lukker ned for vinteren.

Men rigtig mange af øens butikker hol­der åbent hele året rundt – til glæde for såvel fastboende samsinger som feriegæ­ster. Så selv om du skulle besøge Samsø en blæsende efterårsuge eller en snehvid vinterweekend, kan du fylde indkøbspo­sen med alt fra bløde uldplaider til smarte løbesko.

Aktive handelsfolk
Butikslivet på Samsø står sammen om en række gode arrangementer, der gi­ver de handlende en ekstra oplevelse. I Tranebjerg afholdes der årligt ”Open by Nights” og ved juletid summer hele øen af hygge, gavmilde julemænd, syngende nis­sepiger og andre ting, der sætter prikken over indkøbs-i’et.