©  Foto:

Sillerup Mølle

Møllen der stadig maler.

Sillerup Mølle er en vindmølle, der ligger på en bakketop udenfor landsbyen Sillerup, ca 8 km nordøst for Haderslev. I år 2009 havde den eksisteret i 150 år. Møllen er en af de største og bedst bevarede vindmøller i Danmark. Den er udstyret med helt igennem originalt værktøj og driftsmateriel, og i godt vejr bliver vingerne sat i gang...
 
Møllen bliver vedligeholdt, og arbejder i dag som en "levende" og arbejdende mølle. Møllens gæster får her den enestående oplevelse, som det er at se og høre om det gamle møllehåndværk. At erfare hvordan møllen - drevet af vinden eller den gamle motor - formaler korn til mel, som herefter bliver til brød i møllens ovnhus, for derefter selv at smage på brødprodukterne, er en meget fin og helstøbt oplevelse.

I løbet af sommeren er der forskellige arrangementer, og i december måned er der julebagedag, så der er rig mulighed for at opleve møllen. Du kan se arrangementerne på møllens hjemmeside lige her.

Møllen med tilhørende staldbygninger, stuehus, have, gårdsplads og et lille bagehus med en gammel stenovn, ejes i dag af Den Selvejende Institution Sillerup Mølle, som også står for driften med hjælp fra Støtteforeningen, Sillerup Mølles Venner.
 
Turistdage på Sillerup Mølle
 
Tirsdage i juli fra klokken 10.00 til klokken 13.00 arrangerer møllen hyggelige turistdage for hele familien.
 
På disse tirsdage vil der være rundvisning på møllen, hvor gæsterne vil få forklaret processen fra korn til mel og derefter til brød. Senere vil de få mulighed for at købe og smage på forskellige varer, som er lavet i møllens gamle stenovn i det hyggelige bagehus.
 
Imens de voksne nyder kaffe og kage bagt i stenovnen i møllens café, kan børnene under kyndig ledelse af bager Lorents bage deres eget brød, som de kan tage med hjem.
 
Prisen er 50,00 kr. for børn og 80,00 kr. for voksne.
Kom helst kl. 10.00, hvor arrangementet begynder.
 

Tag med til høstmølledag i Sillerup.

Den første søndag i september åbner Sillerup Mølle igen sine døre og inviterer til familiehyggedag. Arrangementet begynder kl.10.00 og slutter igen kl.16.00.

Der vil i løbet af dagen være rundvisning på møllen, underholdning, kræmmermarked og bagning i det charmerende bagehus. Hvis vejret tillader det, vil vingerne blive sat i gang.

Hele dagen kan der købes kaffe, kringle/brød m.m., som er bagt i den store stenovn i bagehuset. Der er mulighed for at se ind i bagehuset, mens der bages. Kl 12. serveres der boghvedegrød.

Der er gode parkeringsforhold og gratis adgang.

Julebagedag på Sillerup Mølle

4. december kl.13.00 - 16.00

Julebagedag på Sillerup Mølle gratis adgang,med salg af brød, kaffe, æbleskiver, gløgg og kager.
Julemanden kommer – kom og vær med til at finde ham.

Grupperundvisning.

Der er mulighed for at bestille grupperundvisninger (mindst 8 personer) for 450,00 kr. på sillerupmoelle@gmail.com