©  Foto:

Skagen Bamsemuseum

Besøg Danmarks hyggeligste bamsemuseum, som ligger i Skagen.

I Østerby i Skagen ligger Danmarks hyggeligste Bamsemuseum. Her bor bamser af alle slags, nogle med historisk baggrund, andre fulde af gode historier. Fælles for dem alle er, at de nu har deres daglige gang på Skagen Bamsemuseum; her fisker de, besøger Amalienborg og tager en tur i cirkus eller på Skagen strand. 

På Skagen Bamsemuseum kan du blandt kendte, unikke og håndsyede bamser også finde den mere populære tyske Steiff-bamse. Steiff-bamsen blev første gang præsenteret på Leipzig legetøjsmessen i 1893, af Margarete og Richard Steiff. Senere forsøgte Steiff uden held at introducere deres bamser i USA, men da en amerikansk repræsentant så selv samme bamse på forårsmesse i Leipzig i 1903, blev han straks betaget og bestilte omgående 3.000 stk. Inden året var omme var de første 12.000 bamser solgt i USA. Herefter går salget af bamser amok og i 1907 omtales bamse-euforien i pressen som ’The Teddy Bear Craze´. 

I dag har de fleste et kærligt minde om en bamse og her på Skagen Bamsemuseum nyder vi hvordan vores udstilling kan bringe gode historier frem hos både store og små. 

 

Du er altid velkommen til at nyde Bamsemuseets udstillingen i gårdhaven samt besøge den lille butik.