©  Foto:

Skalskoven i Nibe

Skalskoven ligger bag Nibes berømte ”Hollywood-bogstaver”, som man tydeligt kan se fra omfartsvejen mellem Aalborg og Løgstør, når man kører forbi Nibe - den gamle købstad.

Mange forbinder sikkert skoven i udkanten af Nibe med Nibe Festivalen, men Skalskoven med de mange bøgetræer har meget andet at byde på. I skoven kan man både følge grus- og asfaltveje, men man kan også gå på opdagelse på de mindre stier, hvor man kan være heldig at møde et egern, men ellers støder man mest på andre, som er ude og nyde naturen på en travetur med eller uden hund eller løbere. Skalskoven byder på en fin kuperet afmærket fem kilometer løberute. Flere mountainbikere har også fundet vej til skoven.

Populær naturlegeplads

Skoven indeholder også en populær naturlegeplads, som er etableret i et bakket landskab mellem træerne. Legepladsen har både gynger, balancebom, rutsjebane og ikke mindst en svævebane, der er et hit blandt de yngste. Legepladsen ligger kun et stenkast fra Skal Pavillonen, hvor der i gamle dage var bal med livemusik, men i dag er en restaurant forbeholdt private fester. Ved siden af spisestedet finder du Hestepladsen - et stort åbent græsareal, hvor mange ynder at nyde deres medbragte mad på dage, hvor solen kigger frem.

Den flotteste udsigt på bænken

Går du en tur på stien i skovens udkant og følger den hele vejen rundt og fortsætter, når det går op ad bakke, så bliver du til sidst belønnet med den smukkeste udsigt over Limfjorden. Der står en bænk i skovens udkant lige over Nibe-bogstaverne og herfra er en fantastisk panoramaudsigt over Limfjorden og de nærliggende marker med heste. En lun sommeraften, når solen går ned over fjorden - så bliver det ikke smukkere.