©  Foto:

Skrøbelev Gods

Midt i det, H.C. Andersen kaldte Danmarks have, i det sydfynske øhav, ligger Skrøbelev Gods. I årstallet 1669, midt i den aristokratiske og ekstravagante periode, blev Godset bygget.

Den gamle hovedgård, senere herregård, og nu gods, er en smagfuld kombination af nyt og gammelt. Det prægtige gods er fuldstændig renoveret og forandret til et luksuøst hotel, med spa på de romantiske værelser.

Stedet er den perfekte ramme om et romantisk herregårdsophold, med en stemning, der emmer af historie og luksus. De flotte og dekorative lofter og antikke slotsmøbler, guldspejle, krystallysekroner og prægtige ægte tæpper giver Skrøbelev Gods en uovertruffen imødekommenhed og charme.

Større selskaber kan bruge hele den fantastiske, italiensk inspirerede restaurant, der har to store åbne pejse i gavlene, smukke lofter, flotte søjler og karnapper. Selskabslokalet har eget piano og plads til 250 personer. Som på et fransk vinslot har godset en rustik vinkælder med guldbelagte vinmontre, kampestens pejs, unikke stengulve og egetræsmøbler.

At man holder det gamle, smukke og solide i hævd på Skrøbelev Gods forplanter sig bogstaveligt talt helt ud i haven, hvor Danmarks ældste træ med spisekastanjer står. Det blev plantet omkring år 1669, hvor godset blev bygget, og det står rankt og frodigt den dag i dag, som for at minde os alle om, at vi bærer fortiden med os.