©  Foto:

Skyttehushaven

Besøg parken Skyttehushaven på den nordlige side af Vejle Fjord lige ved Nørreskoven og Dyrehaven. Den bynære have er et populært samlingssted til fester, Sankt Hans og koncerter. Her har man en smuk udsigt over fjorden med den majestætiske Vejlefjordbro og Vejles havnefront. Vejles populære have blev genindviet i maj 2019 i en helt ny form. Stenmolen ud i vandet er også blevet renoveret. Her kan man gå en tur, ligesom kanoer og kajakker har mulighed for at lægge til.

 

På nordsiden af Vejle Fjord, med Nørreskoven som nærmeste nabo og med kun få kilometer til Vejle centrum, ligger en park med en helt særlig betydning for vejlenserne. Skyttehushaven har gennem generationer været vejlensernes fælles have og samlingssted til bryllupper, familiesammenkomster, picnic, koncerter, Sankt Hans og meget mere.

Vejles populære have blev genindviet i maj 2019 i en helt ny form. Skyttehushaven har i halvandet år været under en gennemgribende forvandling med respekt for havens historie og sjæl. Udover otte nye grønne rum er der også etableret nye stiforløb, en ny scene, en nyrenoveret voliere og pavillon, og en fjordstrand ind mod byen. Der er også blevet åbnet op for yderligere kig til fjorden med den majestætiske Vejlefjordbro og Vejles havnefront. Det er selvfølgelig stadig muligt at nyde frokosten både ude og inde i den renoverede Restaurant Skyttehuset og købe en is i ishuset. Til børnene er der bl.a. en hasseltunnel, en skovrutsjebane, trædesten og klatrestammer.

Stenmolen ud i vandet er også blevet renoveret. Her kan man gå en tur, ligesom kanoer og kajakker har mulighed for at lægge til.

På havens scene afholdes der sommeren igennem koncerter m.v., ligesom Skyttehushaven danner rammen om festlighederne på Grundlovsdag og til Sankt Hans. Skyttelaugene afholder også stadig skydearrangementer i haven.

Skyttehushavens historie
Der blev offentlig adgang til Skyttehushaven i 1914, da Vejle Kommune købte haven. Inden den tid var det Vejle Skyttelaug, der holdt til i haven. Skyttelauget anlagde i 1859 en skydebane og opførte samme år havens første bygning. Siden kom en dansepavillon til i 1868, og i 1881 blev der bygget en musikpavillon.