©  Foto:

Slagelse Museum

Besøg Slagelse Museum, og oplev atmosfæren fra det gamle Slagelse. Start eller slut besøget i den gamle købmandsbutik fra 1940-50’erne og lad dig friste af duften af nymalet kaffe og røgede spegepølser.

H.C Andersen har sat sit præg på Slagelse og således også på Slagelse Museum.  Indenfor er der skabt en hel gade, som viser hvordan Slagelse så ud, da H.C. Andersen gik i skole i byen. Tag på rejse på den ”brostensbelagte” gade. Træd indenfor i husene, eller hos de lokale håndværker, se torvet, hvor befolkningen samledes, og slut af i den gamle latinskole. Her er de originale kulisserne fra filmen Unge Andersen. Sæt dig bag pultene og forestil dig H.C. Andersen blive undervist i latin og græsk af Hr. Meisling, som han også boede hos en overgang. I tilknytning findes også køkkenet i Meislings bolig og H.C. Andersen kammer.

På første sal ses et udvalg af håndværk, der ellers var glemt og lokale industrier, der har været med til at sætte Slagelse på landkortet. Gå om bord i minderne, og tænk tilbage dine bedsteforældre eller hør historierne fra en i den ældre generation.

Til museet er tilknyttet en lille café, hvor besøget kan fordøjes.

Museet viser løbende forskellige særudstillinger og arrangerer aktiviteter for børn i efterårsferien og vinterferien og hver den 1. torsdag i måneden er der aftenåbent og arrangementet ”torsdagstanker