©  Foto:

Søheden Skov og Lunken

Skovområdet er med sine 42 ha et af de største i Brønderslev Kommune.

Naturområdet Søheden Skov er en smuk forening af Søheden Plantage, ejet af Brønderslev Kommune, og Naturstyrelsens skovejendom Lunken. Denne sammenlægning, som samlet set går under navnet Søheden Skov, er et sandt eventyr af varieret, kuperet natur, hvor du møder både skov og åbne arealer i Jyske Ås.

Området er renoveret i perioden 2011-15 med fokus på at tilbyde gode faciliteter til familieskovturen og den stille skovvandrer. I 2014 blev skoven fredet.

Søheden skovkompleks ligger omtrent 15 km nord for Brønderslev og udgør den nordligste del af Jyske Ås. Lige syd for Søheden og Lunken ligger Pajhede Skov og Nymølle Bæk

Lunken huser b.la. Brønderslev Naturskole Lunken og Herberg, hvor der bliver afholdt mange arrangementer året rundt.

Oplev Troldetræet

Ude i Lunken kan du også opleve Årets Træ 2019: Troldetræet. Den gamle rølle har rødder der er mere end 150 år gamle. En rølle er et bøgetræ, der har været skåret ned flere gange. Jorden omkring træets rødder er efterhånden fjernet, men rødderne fortsatte længere og længere ned. Træet står nu på stylter, og det er muligt for børn at kravle under træet. I dag er træet en uimodståelig indbydelse til alle raske børn til at tage en klatretur og derefter en tur under træet. Det er en oplevelse, som kun findes få steder i landet, og leder tankerne hen på trolde og eventyr. Ikke kun børn er imponerede af denne særprægede rølle. Alle, der kommer forbi og får øje på træet, standser op og spørger undrende: ”Hvordan kan det lade sig gøre” eller siger: ”Det er fantastisk”.

Overnatning i Lunken

Pak soveposen og overnat i de tre flotte nye shelters på bakken ved siden af naturskolen. Her kan der laves mad over bål, og der er rig mulighed for at se nattehimlen folde sig ud over pladsen. Her er bålplads, bordebænkesæt og på naturskolen finder du toiletfaciliteter. Lyt til træerne og de mange dyr, der bor i skoven. En tur i Lunken er en tur for sanserne!

Er en overnatning ikke sagen, er her også rig mulighed for at gå en tur i skoven på en af områdets mange afmærkede vandreruter. Her findes både naturstier og lettilgængelige stier, og den nordjyske del af vandreruten Hærvejen tager et spring ind igennem Søheden Skov. Søheden og Lunken er et oplagt sted for hele familien, og legepladsen giver mulighed for leg til de mindste.

Læs mere om aktiviteter, dyre- og planteliv, historie, praktiske oplysninger og se kort med seværdigheder på http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/soeheden-skov/