©  Foto:

Sørig Kirke

Sørig kirke er en del af Sørig-Bindslev pastorat, og er en utrolig smuk kirke med et højt spir på 22 meter.

Sørig Kirke blev opført i 1901 som en filialkirke til Tversted Kirke og er tegnet af Vilhelm Ahlmann. I midten af 1800-tallet begyndte befolkningen at bosætte sig ved Sørig mose og Tversted Rimmer hvilket gjorde, at de havde langt til Tversted Kirke. Vejene var dårlige, og det var med til at starte ideen om en kirke i Sørig. Staten gik med til at bygge en kirke i Sørig og gav 18.500 kr. til bygningen af kirken. Beboerne i Sørig skulle bare selv skaffe 2000 kr. til drift og vedligeholdelse.

Kirken ligger ca. 10 km uden for Tversted og ca. 24. km uden for Hirtshals og er derfor en del af Hjørring Nordre provsti. Kirkens indvielse skete d. 1. oktober 1901, og siden da har kirken gennemgået to renoveringer. Den første renovering var i 1956 hvor glasmosaikken, udført af Palle Bruun, blev sat ind. I 1981 blev kirken indvendigt malet i klare farver.

Kirken er af røde mursten, og på vest gavlen finder man spiret, hvori klokken hænger. Inde i kirken er kor og skib i et, og loftet er med tøndehvælving. Døbefonten er støbt i bronze og forestiller en knælende engel med et dåbsfad, som er formet som en musling.

Kirken har 26 kirkestole med plads til ca. 6 personer i hver, hvilket giver kirken en kapacitet på ca. 156 pladser.

Kirkeskibet, som hænger i kirken, er en model af skoleskibet Georg Stage og er udført af den forhenværende sømand Karl Henriksen fra Nørresundby. Skibet blev hængt op i kirken i 1982.

Læs mere om kirken, og om de forskellige muligheder i Sørig-Bindslev pastorat her.