©  Foto:

Stien fra Kongenshus til Stoholm

Er du også interesseret i gamle kalkgruber? Så er denne tur fra Kongenshus til Stoholm i Viborg lige noget for dig! På denne tur passerer du nemlig gamle og spændende kalkgruber.

En del af KalkKaminoen

Kvalitetsstien fra Kongenshus til Stoholm Fritids- og Kulturcenter er en del af KalkKaminoen. På denne del af ruten er den præget af, at der i århundreder har været gravet kalk op fra undergrunden. På turen kommer du blandt andet forbi forbi gamle grubegange, der nu er lukkede.

Når du er i nærheden, kan du med fordel besøge Mønsted Kalkgruber.

Informationer om ruten

Start din tur ved P-pladsen ved Kongenshus Kro & Hotel. Herfra kan du gå de 15 km langs stien og din rute vil slutte ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter. Sværhedsgraden på stien er let. En del af strækningen foregår på asfaltvej med ringe trafik. Vær dog en smule opmærksom på at stien gennem Søgård mose kan på korte strækninger være våd. På turen skal du blot følge de blå skilte med hvid flagermus og så ved du, at du er på rette vej.

Transport til stien

Til/fra Kongenshus Hotel kan man komme med flextrafik eller Karup Bilen tlf. +4572407470. I Stoholm er der ca. 1 km til Stationen, hvor der er togforbindelse til Skive og Viborg.

Se, hvad andre deler på Instagram

#kalkkaminoen #visitviborg #visitaarhusregion