©  Foto:

Sydkysthaven

Frederik og Charlotte Blinkenberg driver til dagligt Sydkysthaven, der er et 4000 kvadratmeter økologisk frilandsgartneri beliggende i en smuk gammel æbleplantage i Roneklint lidt udenfor Præstø.

I Sydkysthaven dyrker de et bredt sortiment af grøntsager samt urter, frugt og bær efter økologiske og regenerative principper og hovedsageligt med håndholdte metoder. Deres ambition er at bidrage til en spændende og mere bæredygtig lokal madkultur. Derfor sælger Sydkysthaven deres grøntsager til private i Præstø og omegn samt flere lokale restauranter og kantiner på Sydsjælland og København. Desuden arrangerer de langbordsmiddage i haven samt workshops og havevandringer. 

I løbet af sommeren arrangeres unikke langbordsmiddage midt i haven, hvor jord til bord får en helt ny betydning. Middagen sammensættes nemlig af grøntsager høstet direkte fra haven og krydres med lækre råvarer fra andre lokale småproducenter. Det hele sammensættes til en lækker menu af en dygtig kok og serveres på langbordene under piletræet.

Hvis man er en mindre gruppe eller virksomhed, der ønsker en jordnær oplevelse, kan Sydkysthaven skræddersy en workshop i haven, der garanterer hyggeligt samvær og giver mulighed for at udvikle sine grønne fingre. Ønsker man blot at se haven og høre mere om hvordan man lever at af dyrke grøntsager på få kvadratmeter, kan man booke en havevandring i Sydkysthaven. Har man behov for overnatning, tilbyder Sydkysthaven udlejning af deres hyggelige gæstehus, som kan lejes gennem AirBnB.

Charlotte og Frederik glæder sig til at byde jer velkommen!