©  Foto:

Synagogen / Københavns Synagoge

Synagogen i Krystalgade blev indviet år 1833 og er tegnet af professor C.F. Hetsch, hvis hovedværk netop er Synagogen.

Allerede udefra er det værd at lægge mærke til de 12 søjler, der udgør en del af gitteret mod Krystalgade og er symbol for Israels 12 stammer.

Bygningens facade er trukket tilbage i forhold til gadens andre ejendomme. Dette var et myndighedskrav ved opførelsen, idet den ikke skulle virke dominerende og prangende i gadebilledet. Inskriptionen over porten lyder 'Velsignet være den, der kommer i Guds navn'.

Synagogens indre betegnes som en af verdens smukkeste. Kun ganske få bygningsmæssige forandringer er foretaget, og alligevel forekommer bygningen 'moderne' og som en blanding af orientalsk og dansk kultur.

Ordet Synagoge er græsk og betyder forsamlingshus. Synagogen er således en religiøs såvel som en social institution. Der er gudstjeneste tre gange om dagen.

Besøg i synagogen

Det jødiske døgn begynder ved solnedgang aftenen forinden. Den ugentlige sabbat begynder derfor fredag aften og slutter lørdag efter solnedgang.

Gudstjenesten lørdag morgen finder sted kl. 9:00. Kun personer med pas eller anden form for identifikation kan regne med at blive lukket ind.

Synagogen vil være lukket fra den 1. marts 2017 til den 31. august 2018. Der er gudstjeneste den kommende periode i Det Jødiske Hus. Tiderne kan oplyses på 33 12 88 68.