©  Foto:

Teatret OM

Teatret OM er et egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune med fast spillested i Ringkøbing. Teatret OM er en international teatergruppe grundlagt i Rom, Italien i 1989, som laver teater for alle aldersgrupper.

Teatret OM er en international teatergruppe som blev grundlagt i Rom i 1989 af skuespiller og scenograf Sandra Pasini samt billedkunstner Antonella Diana. I 1996 blev teatret dansk, og har siden 2006 været egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Teatret OM henvender sig til et bredt publikum, og laver teaterforestillinger for voksne, børn, gadeparader, installationsforestillinger, udstillinger og workshops for børn samt voksne.

Gruppen består af skuespillere, musikere og en fast scenograf. I forestillingerne flettes skuespillernes fysiske arbejde sammen med billeder skabt af scenografien og rekvisitterne, alt sammen tilsat levende musik.

Teatret OM Har fast spillested i Ringkøbing, men teateret laver også forestillinger til festivaler, på skoler og biblioteker. Teateret OM forsøger at bringe sit arbejde ud til steder hvor der normalt ikke kommer teater. Derfor er teaterets forestillinger også blevet opført i blandt andet fængsler, på hospitaler, museer, plejehjem og slumkvarterer i Sydafrika.

Det skyldes at Teatret OM hviler i og udvikler sin kunstneriske mission. Derfor udfordrer teateret sin kunst med alle menneskelige sanser, og de udnytter de nye digitale muligheder.