©  Foto:

Tønballe Skov

Ganske tæt på den hyggelige færge- og lystbådehavn i Snaptun ligger en smuk gammel skov ud til kysten. Tønballe er oplagt til vandreture, og byder på spændende historie, udsigtspunkter og aktiviteter i det grønne.

Til en dejlig udflugt i naturen

Mange besøger hvert år Snaptun, når de skal med færgen, er på vandre- eller cykeltur eller bare for at mærke den skønne maritime stemning. Ganske kort derfra ligger den smukke Tønballe Skov. Det er oplagt at kombinere en tur til havnen med en vandretur i byens grønne udkant. Fra havnen går starten på den populære vandresti Kyststien Snaptun-Juelsminde. Følger du ruten i en lille kilometer langs kysten mod syd kommer du til Tønballe Skov.

 

Udsigtstårn og skovfitness

Langs kysten kommer du forbi et smukt udsigtstårn i træ, som er bygget op omkring et stort bøgetræ, således at grenene danner et tag over tårnet. Fra tårnet har du en smuk udsigt over Snaptun, Hjarnøsund og øerne Hjarnø og Alrø

Flere andre steder ved skovkysten bliver du mødt af en flot udsigt – blandt andet ved revet Hundshage og ved de høje skrænter sydvest for Hundshage.

Fra udsigtstårnet kan du følge en sti forbi Tønballegård og fortsætte ad grusvejen til der kommer et skilt med Tønballe Skovfitness. Her kan du få pulsen op på 11 forskellige stationer med forskellige øvelser.

 

De historiske skanser

Et af de mest iøjnefaldende syn i Tønballe Skov er to gamle kanoner, som står på toppen af en bakke ud til vandet. Kanonerne er placeret ved Svenskeskansen – en gammel skanse, hvorfra man beskyttede Horsens mod svenske skibe i krigstid. I skoven findes også et andet forsvarsværk, Store Batteri ved Hundshage, der blev bygget under Englandskrigen, og skulle forhindre engelske skibe i at komme ind i Horsens Fjord.  

Du kan læse mere om skanserne ved Snaptun på denne side.

 

Tag hunden med

Ved Tønballe ligger også en 9 hektar stor hundeskov, hvor hunden kan løbe frit i en delvist fældet plantage. Her er utroligt mange stisystemer og græs overalt, så hunden ikke bliver snavset – selv i regnvejr.

Tønballe Skov er et rigtig godt sted at gå tur med hunden, men i resten af skoven skal den naturligvis være i snor.

 

Vandreture i skoven

Hvis du følger skiltene for Kyststien Snaptun-Juelsminde, så kommer du på en flot tur rundt i skoven og kommer ud ved herregården Jensgaard. Hvis du er mere til kortere rundture, så er det muligt at gå flere flotte ture rundt i skoven med udgangspunkt i havnen.

På dette digitale kort kan du følge ruter rundt i Snaptun på din smartphone.

 

Læs mere om Snaptun

På denne side kan du finde yderligere inspiration til din tur til Snaptun.