©  Foto:

Udsigtspunkt ved Lysnet Bakke

Lysnet Bakke er det niende højeste punkt i Danmark med hele 131 meter over havets overflade. På toppen er der et udsigtspunkt, hvor du kan nyde horisonten omringet af naturskønne dale.

Fra udsigtspunktet har du også udsyn til Lilleåen, som er en del af Gudenåsystemet. Du kan gå på opdagelse og udforske de mange forskellige lertyper, som er dannet for 45-55 millioner år siden.

Fantastisk istidslandskab

Lysnet er blevet udpeget som Nationalt Geologisk Interesseområde. Bakken er en morænebakke og er dannet af plastisk ler, som er blevet skubbet op af isen under Istiden. Tidligere er der blevet indvundet ler på stedet, men området blev fredet i 1951.

Et væld af naturtyper og orkideer

I 2017 rejste Danmarks Naturfredningsforening en fredningssag for Lysnet, da stedet gemmer på spændende naturtyper såsom gamle græsningsoverdrev, oprindelige løvskove og uregulerede vandløb i de dybe dale.

Derudover er Lysnet kendt for sine mange orkideer, som springer ud og blomstrer smukt i maj og juni. I løbet af sommeren kan du opleve forskellige arter af guldsmede og sommerfugle. Blandt andet måne-vandnymfe, spættet bredpande og okkergul pletvinge.

Læs mere om det fredede område på fredninger.dk.

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitranders #visitfavrskov #visitaarhusregion