©  Foto:

Vandreruterne i Halkær

Udforsk det nordlige Himmerland til fods eller på cykel med 6 forskellige ruter i området omkring Halkær.

I det nordlige Himmerland ligger det smukke naturområde Halkær Ådal, som tilbyder 6 vandreruter af forskellige længder, som kan kombineres efter behov. Her kan I opleve skove, vilde blomster og søer. Ruterne er velegnede til vandring, cykling og løb og er også velegnede til både børn og voksne, så alle kan være med.

 

Rute 1: Halkær Bredning Rundt

Spænd vandrestøvlerne og tag på vandretur langs Halkær Bredning Rundt, der strækker sig over 17 km. Denne rute fører jer gennem de smukke omgivelser omkring Halkær Bredning, og I vil passere gennem Halkær, Sebbersund og Skærbæk. Der er også rig mulighed for at observere fugle, så sørg for ikke at glemme kikkerten.

 

Rute 2: Halkær Banestien Nord - Blå Rute

Denne vandrerute strækker sig over 4 km og byder på en let tur, der fører jer gennem skovområder og det åbne landskab. Størstedelen af ruten er asfalteret, hvilket gør den velegnet til både cykling og løb.

 

Rute 3: Halkær Kulturhistoriske Rute

Denne rute, der strækker sig over 3,9 km, giver jer mulighed for at nyde de smukke udsigter over Halkær Sø fra toppen af det bakkede terræn. Undervejs kommer I også forbi Halkær Mølle Naturcenter, hvor I kan besøge udstillingen eller tage en velfortjent pause i det nærliggende madpakkehus.

 

Rute 4: Halkær - Gul Rute

På denne 2,4 km lange vandrerute kommer I også forbi Halkær Mølle Naturcenter, hvor I kan gøre et stop og opleve historien i udstillingen, eller nyde jeres frokost i madpakkehuset. Ruten fortsætter gennem et skovområde, hvor I kan være heldige at spotte harer og fasaner.

 

Rute 5: Halkær Landsbyfælled og Hammelhøje – Rød Rute

Denne 2,1 km lange vandrerute starter og slutter ved Halkær Kro. Ruten tager jer gennem den skovklædte landskab, Landsby Fælled og deres fælles køkkenhave. I vil også passere Hammelhøje, to historiske gravhøje, der er værd at opleve.

 

Rute 6: Ejdrup og Omegn – Orange Rute

Den orange rute strækker sig over 6,4 km lang og fører jer gennem de naturskønne områder omkring Ejdrup og omegn. Undervejs tager ruten jer gennem det smukke landskab, hvor I kan nyde udsigten til åbne markeder, så langt øjet rækker. Vandreruten begynder og slutter ved kirken, hvor der også er parkeringsmuligheder.