©  Foto:

Vemmetofte have og park

Vemmetofte Kloster er et gods med historiske traditioner, en prægtig hovedbygning og velbevarede omgivelser.

Parken

I parken ved Vemmetofte Kloster kan du spadsere ad "Evighedsstien" til "Verdens Ende", ligesom de unge adelige jomfruer, der engang boede på klostret.
For at de unge jomfruer ikke skulle fristes til utugt, var der strenge regler for, hvor de måtte spadsere. Det fjerneste sted i parken de måtte besøge, kaldte de "Verdens Ende", mens stien der førte dertil blev kaldt "Evighedsstien".

I skoven ved parken kan man besøge kirkegården, som engang var prinsesse Sofie Hedevigs påfuglegård og rosenhave.

Klosterhaven er ikke særlig stor, men den har en unik herregårdsstemning. Du kan eksempelvis spadsere i den flotte 300-årige lindeallé. Derfra kan du gå forbi det hyggelige lille tehus (bese ishuset), som ligger lige uden for indhegningen. Du kan også gå en tur ud i Dyrhaven til den meget flot beliggende kirkegård.

Man kan tage en længere gåtur i de omkringliggende skove. De er privat-ejet. Find derfor vandrekort og reglement her: vemmetofte.dk/vandreture/

Der er fri adgang til klosterhaven mellem 8.00 og 18.00.

 

Vemmetofte Kloster

Vemmetofte Kloster har en lang og spændende historie. I mange år fungerede det som adelsbolig, men Christian V's dronning købte Vemmetofte i 1694. Her ville hun oprette jomfrukloster, men døde desværre inden hun havde mulighed for at realisere dette. Prins Carl, hendes søn, overtog Vemmetofte. Han ombyggede og opførte en del bygninger over de følgende 9 år. 

det adelige jomfrukloster blev grundlagt i 1735. Klosterets hovedformål var at tage sig af de ugifte adelsdamer. I 1976 blev navnet ændret til Vemmetofte Kloster og optagelsesreglerne blev markant ændret. Klosterets formål har også ændret sig betydeligt gennem tiden.