©  Foto:

Vinderslev Kirke

Vinderslev Kirke er under Vinderslev Sogn og kirken er en middelalderkirke med smukke, velbevarede kalkmalerier. Kirken byder inden for til gudstjenester og meget andet.

Vinderslev Kirkes historie

I selve kirkerummet mødes man af den middelalderlige billedverden anno 1500, i form af bibelske personer, djævelen og vildmænd. De sengotiske malerier blev alle overkalket ca. 1550. Lægger man hovedet tilbage og giver sig god tid, kan man finde små ansigter gemt i bladværket. Til venstre bag alteret sidder der en adelskvinde og spiller kort. Et sagn fortæller, at det var ved kortspil, hun fik penge til kirken, et andet at det er fruen til Vinderslevgård, der er spiller om gården.

På kirkegården kan man hilse på én af de utallige håndværkere, som har været med til at opføre de mange landsbykirker. Her er nemlig bevaret en af landets få håndværker-gravsten. I Vinderslev er han afbildet i en lang kjortel, med spids hue omgivet af smedeværktøj og en tømmerøkse, endvidere frugten af hans arbejde: en stump kirkemur og en kirkeklokke.

Begge indgange til kirken har søjler og dekorerede felter over dørene, mod nord Kristus og to fugle, mod syd løve og ørn.