©  Foto:

Visborggård Slot

I Visborg, få kilometer fra Hadsund, finder I det smukke renæssanceslot Visborggaard Slot. Historien bag slottet er enestående og I kan læse meget mere om slottet herunder. 

Visborggaard Slot er et historisk renæssanceslot, som nævnes første gang i et brev udstedt af Valdemar Atterdag i 1351.

Sidenhen har det igennem tiden huset flere store familier, herunder Jakob Seefeld. Jakob Seefeld var medlem af rigsrådet, han var den første i Danmark til at fremstille glas og etablerede kalkminer, der blandt andet solgte kalk til Christian IV’s mange byggerier.

Selv genopbyggede han Visborggaard Slot, efter det i 1543 brændte under Grevens Fejde. Jakob Seefeld opførte Visborggaard Slot med en trefløjet hovedbygning i to stokværk med hele syv tårne, hvoraf der er to tårne tilbage i dag. Derudover har han haft indflydelse på blandt andet Visborg Kirke og Mariager Fjords udmunding den dag i dag.

Den hvide hest

Kong Christian X’s berømte hvide hest ”Malgré Tout”, som kongen red på over grænsen den 10. juli 1920, da Sønderjylland igen blev dansk, ligger begravet ganske tæt på Visborggaard Slot. Hesten var ejet af Ritmester Greve Knud Danneskjold-Samsøe, som var ejer af Visborggaard slot år 1913-1931. På stedet, hvor Den Hvide Hest ligger begravet, er der placeret en stor mindesten til minde om hesten. På mindestenen er der graveret:

”Jeg kongen bar over grænsen hen

Da Sønderjylland blev dansk igen”

Renæssanceparken

Desuden er det muligt at besøge Danmarks eneste fredede renæssancepark, som ligger bag Visborggaard Slot.

Slottet er omgivet af brede voldgrave og en bro fører over til parken med klippede lindetræer og symmetriske rosenbede. Der gøres løbende nye tiltag for at præsentere roserne på bedst mulig vis.

Det koster 50 kr. gæst at besøge parken. 

 

Der kan læses mere om historien på Visborggaards hjemmeside www.visborggaardslot.dk eller facebooksiden "Visborggaard Slot og Park"