Vordingborg Borgruin

Glæd dig til at opleve Danmarks største, historiske kongeborg

I Vordingborg ligger Gåsetårnet, Danmarks bedst bevarede borgtårn, og et af Vordingborgs vigtigste vartegn. Tårnet blev bygget i 1360’erne som en del af Vordingborg Borg. Borgen var landets største kongeborg, og Gåsetårnet blot ét af borgens ni tårne.

Den gyldne gås på toppen af tårnet blev sat derop for at gøre grin med det tyske hansaforbund. Hansaforbundet var dengang i krig med kong Valdemar Atterdag, og han drillede dem ved at påstå, at han var mere bange for en flok skræppende gæs end for det samlede tyske forbund.

De mange arkæologiske fund fra borgen bliver udstillet i pavilloner på borgterrænet og i udstillingshuset. Det nye udstillingshus er en imponerende og stemningsfuld oplevelse, der påvirker alle sanser med soundtrack, projektioner og autentiske genstande fra middelalderen.

Nu har Gåsetårnet og Vordingborg Borg fået nyt liv med  Danmarks Borgcenter. Et topmoderne oplevelsescenter, der fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt. Læs meget mere om dette under Danmarks Borgcenter.

På den 3 ha store smukke slotsbanke i hjertet af Vordingborg ses endnu resterne af den 710 m lange og 8 m høje ringmur, som omkransede Danmarks vigtigste borganlæg i 1300-tallet, med Gåsetårnet fra omkring 1365 som den bedst bevarede del.

Adskillige konger har haft deres residens her. Her blev Danmarks første grundlov stadfæstet, og herfra udgik Vendertogterne under ledelse af Biskop Absalon. Her samledes Danmarks rige efter års splittelse under Valdemar den store (1157-1182)