©  Foto:

Your rainbow panorama

Regnbuen Your rainbow panorama ligger på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum og gennem den, får du et helt fantastisk blik ud over byen. Gå gennem alle regnbuens farver og se Rådhuset, Domkirken, havnen, jernbanen og hele Aarhus skyline.

Olafur Eliassons farverige kunstværk

Det er den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson, der står bag det kolossale og farverige kunstværk Your rainbow panorama, som svæger over taget på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Det spektakulære mesterværk er en cirkelformet 150 meter lang og tre meter bred rundgang udført i glas i alle regnbuens farver med 360º udsyn ud over Aarhus by og bugt.

De fleste gyser lidt, når de træder ud i regnbuen. Selvom synet er fantastisk smukt, er der nemlig langt ned, og det er kun det farvestrålende glas, der adskiller dig fra byen nedenfor.

En ikoniske regnbue og kendetegn for Aarhus

Your rainbow panorama kan ses fra lang afstand, og da farverne er forskellige alt efter, hvor i byen du befinder dig, fungerer værket som et kompas. Om natten er Your rainbow panorama oplyst indefra af spots i gulvet. Und også dig selv at se byens mange lys, når mørket falder på.

Lige under den svævende regnbue og på toppen af museet kan du også få et fantastisk blik ud over byens tage fra den store tagterrasse. Tagterrassen er dækket af træ og har små grønne øer og hyggelige siddeområder, der indbyder til afslapning. 

Himmel og helvede 

ARoS Aarhus Kunstmuseum er bygget over Dantes’ ”Guddommelige Komedie”. Forbindelsen mellem himmel og helvede er forenet gennem udstillingskonceptet ”De 9 rum” i museets nederste etage med værker af blandt andre Bill Viola, James Turrell, Tony Oursler og Pipilotti Rist og øverst med regnbuen - Your rainbow panorama.

At tage på tur gennem regnbuen er en ubeskirvelig oplevelse, når du er i Aarhus! 

Se, hvad andre deler på Instagram

#yourrainbowpanorama #arosart #visitaarhus

GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR