Gå til indhold
Little yellow house in Dragør

15 danske småbyer med kant og charme

Foto: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

Der ligger mange hyggelige småbyer ved vandet i Danmark, der hver især har deres egen charme og karakter. Det kan enten være på grund af en velbevaret historisk bykerne, byens specielle egenart eller en unik placering.

Liste
Kort
01

Skagen

Skagen - turistbyen over dem alle i mere end en forstand. Byen, der ligger på toppen af Jylland, er kendt for sit specielle lys, der har tiltrukket malere, livsnydere og andet godtfolk i generationer.

Læs mere
02

Blokhus

Den tidligere fiskerby Blokhus er i dag et charmerende ferieparadis med en af Nordeuropas bedste strande med fint, hvidt sand, flotte klitter og et brusende blåt hav. Byen er dog et besøg værd hele året rundt, både på grund af spændende begivenheder og gode spisesteder såvel som indkøbsmuligheder. 

Læs mere
Løkken, North Jutland
Foto: Simone Bramante - @brahmino.com
03

Løkken

Løkken er kendt og elsket for sin fine badestrand samt de karakteristiske hvide badehuse og fiskerbåde på stranden ved molen. Her kan du opleve havet, klitterne og en hyggelig by med sandstrand i gaderne. Denne lille by ved Vesterhavet byder desuden på sjove aktiviteter for hele familien samt caféliv og en hyggelig atmosfære.

Læs mere
Surfer at Klitmøller
Foto: Mette Johnsen
04

Klitmøller

I Klitmøller sejler bådene ud på det brusende hav side om side med surfere, som siden 1980'erne har skabt et solidt surfermiljø i den lille by ved Vesterhavet. Ikke langt fra Klitmøller finder du Nationalpark Thy, hvor du kan komme på ridetur, mountainbiketur og mere mere. Derudover ligger der også en række museer med kunst og kultur på vikingtiden, som er et besøg værd. 

Læs mere
Child running at beach of Øster Hurup, North Jutland
Foto: Mette Johnsen
05

Øster Hurup

I Øster Hurup finder du børnevenlige og rene strande, en fin havn samt en hovedgade spækket med restauranter, caféer og butikker. I sommermånederne folder den lille by sig for alvor ud, når mange turister flokker til byen for at nyde den afslappede stemning. 

Læs mere
Cozy Mariager city in Denmark
Foto: VisitMariagerFjord
06

Mariager

Er du på udkig efter et romantisk tilflugtssted, kan byen med sin smukke belligenhed ned til Mariager Fjord på Jyllands østkyst varmt anbefales. Mariager er kendt for sin gamle og smukke bymidte, men også for den imponerende klosterkirke, Rosenhaven og byens spændende attraktioner. 

Læs mere
07

Ebeltoft

På Djursland finder du en af Danmarks populæreste feriebyer, Ebeltoft. Med de brostenbelagte, smalle gader og skæve, gamle huse emmer byen af idyl, og selv byens charmerende rådhus en attraktion.

Læs mere
Ribe Canal, South West Jutland
Foto: Pim Myten
08

Ribe

Få steder i landet kan du opleve en så intakt middelalderlig bykerne som i Danmarks ældste by Ribe. Start turen i domkirkens tårn og få et overblik over byens snørklede gadenet og det flade marskland, der omgiver byen.

Læs mere
Faaborg Harbour Bath
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
09

Faaborg

Den sydfynske perle Faaborg ligger utroligt naturskønt med Det Sydfynske Øhav i forhaven og de smukke Svanninge Bakker i baghaven. Tag en tur gennem midtbyens smalle stræder og nyd byens afslappede stemning.

Læs mere
Little yellow house in Dragør
Foto: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center
10

Dragør

Vil du kombinere storbyturen til København med fredelig lillebystemning, kan du med fordel tage en tur til det gamle fiskerleje Dragør, der ligger bare 12 km fra Københavns centrum. Gå en tur rundt i byens brostensbelagte stræder og kig på de mange velbevarede, gamle huse. 

Læs mere
Cafe in Stege on Møn
Foto: Kim Wyon
11

Stege

Møns hovedby er et charmerende bekendtskab, som er værd at opsøge. Med krogede gader, rester af den gamle byvold og byens velbevarede byport er historien tydelig i Steges gadebillede.

Læs mere
12

Svaneke

Denne bornholmske perle byder på en af Danmarks suverænt hyggeligste havnefronter. Samtidig er Svaneke en trendy sommerby, der summer af liv i de krogede små gader og stræder.

Læs mere
Foto: Girl In Vanderland
13

Tisvildeleje

Året rundt er Tisvildeleje, eller bare Tisvilde, er besøg værd. Byen lokker blandt andet med mange hyggelige cafeer, folkefest, operaarrangementer og markeder. Ud for Tisvilde Hegn, Danmarks femtestørste skov, strækker sig en kilometerlang, børnevenlig sandstrand med klitter og smukke skovbryn.

Læs mere
14

Gilleleje

Gilleleje, Nordsjællands nordligste punkt, er en livlig by med en aktiv fiskerihavn, masser af unikke forretninger og et væld af oplevelser hele året. Med hvide strande og en rig historie er byen bestemt et besøg værd. 

Læs mere

Share your wonders: