Tør du prøve disse actionfyldte oplevelser?

Foto: Mette Johnsen

Er du til fart og spænding, ægte adrenalinkick eller bare på jagt efter en unik action-oplevelse udover det sædvanlige, så kan du finde 13 actionfyldte oplevelser her. 

Cows and kayaks in Roskilde Fjord
Foto: VisitFjordlandet
01

Ro i havkajak

Danmark er omgivet af hav, så det er et perfekt sted til havkajak. Faktisk er der mindst 27 havkajakruter i Sydjylland alene! Uanset om du tager en dagstur, en rydder op i Københavns havn i en Green Kayak eller udfordrer dig selv med en længere rute, er der masser af måder at tackle havkajak i Danmark.

Faldskærmsklubben på Lolland-Falster
Foto: Visit Lolland-Falster
02

Spring i faldskærm

Har du altid haft lyst til at beskue Danmark fra 4.000 km højde? Og tør du teste dine egne grænser og springe i faldskærm, hvor du oplever suset ved 40 sekunders frit fald, før du svæver over det smukke, bakkede landskab? Så bliver det ikke mere actionfyldt end disse steder.

A man getting ready for a dive in the South Fyn Archipelago.
Foto: Kasper Andersen - VisitFyn
03

Dyk ned under havoverfladen

Selvom de fleste nok tænker, at livet under havoverfladen ikke er så eksotisk i de danske farvande, så bliver man overrasket, når man iført våddragt og iltflaske dykker ned i dybet. Du kan både dykke langs skibsvrag, følge undervandsstier og udforske den unikke flora og fauna.

Rock climbing at Hammershus on Bornholm
Foto: emile.young
04

Klatring på Bornholm

Tæt på Bornholms berømte Hammershus Slot finder du Opalsøen, hvor formationerne af granitsten er den perfekte legeplads til klatring og rappelling. Der er også mulighed for at klatre andre steder i Danmark. For eksempel på CopenHill og i det indendørs Street Dome-center i Haderslev.

Paragliding ved Vestkysten
Foto: © Mette Johnsen
05

Paragliding ved Løkken

Føl dig let som en fjer mens du svæver langs Vestkysten og nyder udsigten af Løkken og Nordjyllands spektakulære kyststrækning.

06

Mountainbiking i de danske skove

Området omkring Silkeborg, Ry og Skanderborg er særligt godt for mountainbikere. Her ligger Himmelbjerget med sine 147 meter over havets overflade og giver de omkringliggende skovområder kuperede, udfordrende og underholdende ruter. Men over alt i landet kan du finde MTB-stier, der passer dit niveau.

Wind surfing in North Jutland
Foto: Mark Wengler
07

Windsurfing langs vestkysten

Ja, det blæser i Danmark. Men det er fantastiske nyheder, hvis du vil prøve at windsurfe. Og hvor bedre end langs den danske vestkyst? Hvis du ikke allerede er en erfaren windsurfer, vil vi anbefale dig at tage et kursus, så du kommer godt i gang.

08

Kom op i fart i en kitebuggy

Vidste du, at det er muligt at suse afsted med op til 100 km/t helt uden brug af motor? I denne miljøvenlige go-cart, der er bedre kendt som en kitebuggy, kan du køre om kap langs Rømøs brede strand og for alvor udnytte blæsten ved Danmarks vestkyst. 

Actieve vakantie Denemarken, Sønderjylland
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
09

Test balancen oppe blandt trækronerne

Spænd selen og klatre gennem skoven på en af landets udendørs aktivitetsbaner. Her kan du hoppe, springe og svæve fra trætop til trætop. Du kan udfordre dine balanceevner og nyde udsigten fra fugleperspektivet. Det er et garanteret hit for børn i alle aldre.

Man stand up paddling at Lynæs in North Zealand
Foto: Cornelius Ledang
10

Stand Up Paddling på fjordene

Selvom det muligvis ser fredfyldt ud, når man ser andre stå på et standup paddleboard, så skal man ikke lade sig narre. Det kræver forståelse for havstrømmen og en god coremuskulatur at kunne tilbringe en dag på et SUP-board.

Bridgewalking Lillebælt on Fyn
Foto: © Lillebæltsbro (1935) - Anker Engelund. Fotograf: Mitch Wiesinger
11

Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro

Vidste du, at Den Gamle Lillebæltsbro er et af de eneste steder i verden, hvor man kan gå oven på en bro? Hvis det ikke er grund nok til at prøve bridgewalking, ved vi ikke hvad er. Du får den flotteste udsigt over Lillebælt, og hvis du er heldig kan du spotte verdens mindste hvalart, marsvinet, deroppe fra.

Kitesurfer am Tisvildeleje Strand an der Dänischen Riviera in Nordseeland an der Dänischen Ostsee
Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland
12

De bedste steder at surfe eller kitesurfe

Cold Hawaii i Klitmøller er centrum for ekstrem vandsport i Danmark, hvor du kan tumle rundt i de stærke havstrømme i Nordsøen, ride mægtige bølger og smage og føle saltet på din hud. Du kan også kitesurfe ved bl.a. Anholt, Lynæs eller tæt på København, såsom ved Amager og Ishøj.

MaxiTours
Foto: MaxiTours/Flying October
13

MaxiTours

Var det noget med et puch maxi roadtrip med rævehale og grøn mælkekasse? Det er max nostalgi, når vi giver den fuld gas i Thyborøn og omegn!

 

 

Læs mere