Gå til indhold

Gratis og billige oplevelser for børn

Foto: © Niclas Jessen

Vil du have ideer og inspiration til billige oplevelser for børn i Danmark, så læs med her. Find vej til museer med gratis adgang, gratis film og teater, sjove oplevelser i storbyen eller naturen og meget mere.

 

Kan man se kunst og kultur?

På alle statsanerkendte museer i Danmark har børn og unge under 18 år gratis adgang. Rundt omkring i landet kan du også finde andre museer med gratis adgang for børn og unge, bare spørg på dit lokale turistkontor.

For strandløverne

Danmark har nogle af Europas smukkeste strande med hvidt sand, store klitter, brusende vand og flot natur. Desuden er du i Danmark aldrig langt fra kysten, så du kan med fordel pakke en kurv med sandwiches og legetøj og tage børnene med på stranden for at bade, bygge sandslotte og lege i klitterne. 

Kids on Søndervig Beach

Foto:Dansk Kyst- og Naturturisme

Med hele verden som legeplads

På ferien kan det være sjovt at besøge en ny legeplads. Tjek udvalget på de kommunale hjemmesider. Se eksempelvis legepladser i København. Vil I ud i naturen, så tjek Naturstyrelsen, hvor I blandt andet kan finde frem til de mange naturlegepladser, der findes rundt omkring i landet.

Oplev Danmark fra vandet

Med Danmarks rige kystlinje, er der mange havne og kanaler rundt om i landet. En kanalrundfart i København er desuden helt oplagt at tage selv de mindste med ud på, så de rigtig kan opleve byen fra vandet og se arkitektur på en anderledes måde. 

Barn på kanalrundfart i København

Foto:Céline Au détour d’un chemin - Copenhagen Media Center

Kan man gå en tur i skoven?

Danmark har en skøn natur i alle dele af landet, og du er sjældent langt fra en skov, når du befinder dig i Danmark. Det danske skovareal bliver til stadighed større og udgør i dag godt 14 pct. af landets areal. En tur i skoven er både for børn og barnlige sjæle, hvor der er både skovelegepladser, vandreruter og steder til picnic.

Er der gratis arrangementer for børn?

Året rundt, men specielt i sommerhalvåret, kan I vælge mellem et hav af større og mindre gratis events med indhold for børn og unge på programmet. Der er havne- og  byfester, byfestivaler, historiske markeder og meget mere.

Se familieegnede arrangementer her

Share your wonders: