VisitDenmark
Hiking in North Zealand
North Zealand

Klassiske vandreruter i Danmark

Danmark har mange spændende vandreruter i forskellige egne af landet. Det meste af den danske natur er tilgængelig, og her er mange afmærkede vandreruter at give sig i kast med. Nogle af ruterne er meget lange, men de vil sagtens kunne splittes op i mindre bidder.

Internationale fjernvandreveje i Danmark

To af de 12 europæiske fjernvandreveje passerer gennem Danmark. Det drejer sig om E1, der løber fra Rønsdam til Grenaa og E6, der løber fra Kruså til Kastrup. E1 kommer fra Grövelsjön-Sälen i Sverige og fortsætter til Castellucio i Italien, mens E6 kommer fra Kilpisjärvi i Finland og fortsætter til Alexandroupolis i Grækenland.  

Du kan læse mere om de europæiske fjernvandreruter her. (på engelsk)  

Hiking along the coast in North Zealand

Nationale vandreruter i Danmark

Vi har en del længere sammenhængende nationale vandreruter i Danmark, som du kan læse mere om herunder.

Andre vandreture

Udover de mange vandreruter, findes der også mange andre muligheder for at opleve Danmark på gåben.

Hiking holidays in North Zealand

Naturstyrelsens vandreture

Hos Naturstyrelsen kan du downloade turfoldere fra mere end 125 områder i Danmark. Folderne er på dansk, men en del findes også i engelsk og tysk version. Turfolderne kan også fås i trykt version særlige folderkasser, der står ved indgangen til de enkelte naturområder, på biblioteker over hele landet og på de lokale turistkontorer.

På Naturstyrelsens digitale UdiNaturen-kort kan du finde beskrivelser og kørselsvejledninger til vandreruter overalt i Danmark. Fra siden kan du printe og downloade vandreruter til din GPS.   

Spor i Landskabet

Spor i Landskabet er et landsdækkende projekt, hvor private lodsejere har afmærket vandrestier på deres arealer og dermed giver alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden.

Hjertestier

Hjertestier er ruter, som er afmærket og beskrevet af Hjerteforeningen. På hjemmesiden hjertestier.dk finder du beskrivelser af de enkelte ruter og kan også downloade beskrivelser og kort i folderformat.

Kløverstier

Kløverstier er et koncept, der er startet af Friluftsrådet og Nordea-fonden i 2011. Kløverstierne er afmærkede ruter i danske byer, der binder områders natur- og kultursevædigheder og motions- og friluftstilbud sammen på nye måder.