10 whisky destillerier du burde besøge i Danmark

Foto: Flying October - VisitNordvestkysten

De færreste forbinder Danmark med whiskyproduktion, men vi har faktisk en del destillerier, som producerer whisky i verdensklasse. De er spredt rundt om i landet, så du både kan finde en nær dig, eller tage opdagelse i en anden del af landet.

Liste
Kort
Ærø Single Malt Whisky
Foto: Ærø Whisky

Ærø Whisky

Det lille Ærø Whisky destilleri ligger i et tidligere vaskehus på Den Gamle Købmandsgaard. Siden starten har destilleriet brugt byg, der dyrkes direkte på øen. Du kan besøge destilleriet gratis i købmandens åbningstider, og guidede ture og smagsprøver er også tilgængelige efter anmodning.

Læs mere
Whisky barrells at Brænderiet Limfjorden
Foto: Brænderiet Limfjorden

Brænderiet Limfjorden

Limfjorden destilleriet producerer ikke kun whisky, men også forskellige typer likører, ølsnaps, urtesnaps, rom og brandy. Der er desuden også en bar og en restaurant, og i destilleriets have kan du også leje en af ​​de hyggelige, renoverede hytter og overnatte der.

Læs mere
Whisky tasting at Stauning Whisky
Foto: Stauning Whisky

Stauning Whisky

Korn, gæring, alkohol og træ: et besøg i Stauning whiskydestilleri er en oplevelse for alle sanser. Det, der begyndte som en hobby på det tidspunkt, udviklede sig til en succesrig forretningsidé. På en guidet tur kan du lære mere om, hvordan ni venner kom på den usædvanlige idé om at lave deres egen whisky i Vestjylland, og du kan selsfølgelig også smage de forskellige typer whisky på stedet.

Læs mere
Whisky der Brennerei Fary Lochan Destillerie
Foto: Fary Lochan Destilleri

Fary Lochan Destillerie

På Fary Lochan-destilleriet spiller den friske brændenælde en afgørende rolle, da det bruges til at ryge malt og dermed giver whiskyen et specielt præg. Ud over denne unikke whisky producerer destilleriet også likører, forskellige snaps og gin.

Læs mere
Copenhagen Distillery
Foto: Wonderful Copenhagen, Mellanie Gran

Copenhagen Distillery

I et pakhus tæt på Refshaleøen i København finder du det prisbelønnede Copenhagen Distillery. Det eksperimenterende destilleri er drevet af en gruppe destilleri-nørder, som har specialiseret sig i håndlavet, unik og innovativ spiritus. Udover at fremtrylle noget af det bedste whisky i Danmark spænder deres produktion over snaps, gin og likør.

Læs mere
Whiskyfässer von Mosgaard Whisky
Foto: Mosgaard Whisky

Mosgaard Whisky

Mosgaard Whisky-mikrodestilleriet ligger i en idyllisk tidligere gård med udsigt over æbleplantager og Langelandssund på det sydlige Fyn. Whiskyen bliver destilleret i henhold til den skotske tradition men med lokale og organiske råvarer. Guidede ture og smagsprøver er tilgængelige efter anmodning, men du kan til enhver tid prøve whisky og gin produceret på stedet i hygge gårdbutikken.

Læs mere
Brauerei Trolden Bryghus
Foto: Trolden Destilleri og Bryghus

Trolden Bryghus og Destilleri

Trolden Whisky destilleri ligger side om side med Trolden Bryghus i Kolding. Ud over whisky destilleres og brygges der også øl, gin, vodka og rom. Til whiskyen bruger destilleriet kun dansk byg for at give det en autentisk nordisk smag.

Læs mere
Foto: Flying October - VisitNordvestkysten

Thy Whisky

I 2009 kom landmanden Nicolaj Nicolajsen på ideen om at forfine de økologiske produkter fra den familieejede gård og omdanne dem til whisky. Thy Whisky fremstilles stadig af regionale ingredienser, som alle er dyrket i og omkring Thy National Park.

Læs mere
Whiskyfässer in der Nyborg Destillerie
Foto: Nyborg Destillerie - VisitNyborg

Nyborg Destilleri

Det gamle værksted for godstog fra de danske statsbaner i Nyborgs tidligere færgehavn er nu hjemsted for Nyborg Destilleri. Ud over whiskyen, der er inspireret af skotsk tradition, destilleres også gin, rom, snaps og cognac fremstillet af lokale råvarer. Det tidligere værksted huser desuden også en restaurant og en café.

Læs mere

Thornæs Destilleri - Nordsjællands whiskydestilleri

Thornæs Destilleri er det første destilleri i Nordsjælland, der fokuserer på produktion af dansk single malt whisky. Destilleriet holder til på gården Falkendal i Kagerup, hvor den gamle hestestald er...

Læs mere