Gå til indhold
Hamlet's castle, Kronborg, in Helsingør

Oplev det historiske Helsingør

Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

Tag til Helsingør, Hamlets by, og oplev Shakespeares berømte skuespil i det fri med Kronborg Slot som dramatisk og autentisk scenografi. Nyd en dejlig picnic inden forestillingen med pragtfuld udsigt til slottet, Øresund og Sverige. Nordsjælland emmer af kulturliv!

Er du på jagt efter kulturelle sommeroplevelser, er Helsingør et rigtig godt sted at rette blikket mod. Sommeren igennem afholdes der løbende kultur- og madfestivaller, koncerter, historiske markeder eller en anden kulturel event – kort sagt: Helsingør er med andre ord fuld af liv hele sommeren.

Helsingør er Hamlets by

Helsingør er kendt som Hamlets by, fordi Shakespeares berømte skuespil har Kronborg Slot som inspirationskilde og ramme. Hvert år er der Shakespeare Festival i Helsingør, hvor du kan opleve spektakulære og originale Shakespearefortolkninger spillet af teatergrupper fra hele verden.

Her kan publikum opleve originalt Shakespeareteater under åben himmel og der er mulighed for at fuldende aftenen ved at nyde den lækre picnickurv, som der kan forudbestilles.

Shakespeare festival trækker turister til
Festivalen er blevet mere og mere populær år for år. Både blandt lokale, der har den som en årlig tradition, og hos turister, som tager turen fra København til Helsingør for at opleve byen, slottet og festivalen.

»Jeg synes, det er virkelig imponerende, at turister, der kun er i Danmark i tre-fire dage, vælger at tage en dag ud og komme til Helsingør« fortæller Mia Møller Larsen, der er marketingansvarlig hos HamletScenen, som står bag Shakespeare Festival. »Mange af dem får impulsivt lyst at blive hængende om aftenen, når de ser vores store scene på Kronborg Slot. Så vil de også have den oplevelse med, inden de skal videre på deres rejse. Sidste år fik vi hurtigt udsolgt, og der kom en del udenlandske turister til byen, der gerne ville til en forestilling samme aften. Vi syntes, det var synd, hvis de ikke kunne fuldende deres Helsingør-oplevelse med Shakespeare-teater, så vi fandt lidt ekstra pladser,« fortæller Mia Møller Larsen.

Share your wonders: