Gå til indhold
Odsherred

Sommeroplevelser i børnehøjde

Foto: VisitOdsherred

Giv børnene en sjov og ganske gratis sommeroplevelse med krabbefiskeri på Rørvig Havn. Kom helt ind i den tilbagelænede feriestemning i Odsherred med hvide klitter og børnevenlige sandstrande.

På en varm sommerdag er der fuld af liv på Rørvig Havn. Børn, forældre og bedsteforældre strømmer til, og her skal en vigtig tradition holdes i hævd af fiskeglade sjæle – nemlig krabbefiskeri.

Krabbefiskeri på Rørvig Havn

I over 50 år er der blevet fanget krabber på Kongemolen på Rørvig Havn. Bedsteforældre tager deres børnebørn med hertil hver sommer og mindes dengang, de selv som børn lå på molen med madding på klemmer i lange snore.

»Traditionen med at fange krabber på Rørvig Havn går helt tilbage til 50erne, og heldigvis er den blevet holdt i live lige siden. Nu er det tredje generation af børn, der sammen med forældre og bedsteforældre kan få flere timer til at gå med at få krabberne til at bide på,« fortæller Henrik Nielsen, indehaver af Rørvig Fisk & Røgeri.

Hos Rørvig Fisk & Røgeri hjælper de med at bevare den hyggelige tradition ved at stille fiskeaffald ud til fri afbenyttelse. Så er der madding nok til alle de børn og voksne, som vil fange krabber.

»Alle kan være med til krabbefiskeri. Havnen er nemlig ikke særlig dyb, og det gør, at den er meget børnevenlig. Så man kan som forældre sagtens tage sig en slapper på molen, mens børnene får fyldt krabber i spandene,« fortæller Henrik Nielsen. 

Når der skal spises frokost, er det også nemt lige at stikke op i fiskehandleren efter en fiskefrikadelle eller nyde en friskrøget sild i Rørvig Fisk & Røgeris hyggelige bistro på havnen.

Odsherred har nogle af Danmarks bedste sandstrande. De er brede og fyldt med glinsende hvidt sand, der hæver sig op i klitter med marehalm. Præcis som en strand skal være, når man holder idyllisk sommerferie i Danmark.

Sommerland og sandstrande

Man kan sagtens få en hel dag til at gå med krabbefiskeri, frokost og afslapning på Rørvig Havn. Men der er meget andet at opleve i området.

Odsherred har nogle af Danmarks bedste sandstrande. De er brede og fyldt med glinsende hvidt sand, der hæver sig op i klitter med marehalm. Præcis som en strand skal være, når man holder idyllisk sommerferie i Danmark. Vandet er rent, og du kan finde mange strande, hvor man skal langt ud, før det bliver dybt, så børnene kan roligt pjaske i havet og bygge sandslotte i vandkanten.

Skal der rigtig være gang i den en dag, ligger Sommerland Sjælland blot et kvarters kørsel fra Rørvig. Her kan børnene få brændt energi af i vandland, rutsjebaner og på en junglesafari.

En familieferie helt nede i i gear
Der er masser af gode grunde til at holde ferie i Odsherred, hvis man vil lidt væk fra hverdagen og helt ned i gear.

»Når folk holder ferie i Rørvig, så er det for at slappe af. Det hele er meget tilbagelænet; det er folk fra alle lag, der holder ferie her, og der er ikke noget snobberi. Selv de rige og berømte går i kedeldragt i Rørvig,« fortæller Henrik Nielsen, der selv er glad for, at han for 20 år siden flyttede tilbage til Rørvig efter en årrække i København. Her kan han opleve vekselvirkningen mellem den stille vinter, der næsten er tom for mennesker, og sommeren, hvor der er fuld af liv på havnen.

Share your wonders: