Barn på kanalrundfart i København

København i børnehøjde

Foto: Céline Au détour d’un chemin - Copenhagen Media Center

En dag i København er altid en succes - for både børn og voksne! København har nemlig masser af børnevenlige aktiviteter, så mange at det kan være en god idé at afsætte mere end blot én dag i den danske hovedstad. 

Er der sightseeingbustur i København?

Er det første gang, I besøger København, er en sightseeingbustur en god måde at blive fortrolig med byen på – og ekstra sjov når den foregår fra toppen af en dobbelt-dækkerbus. En kanalrundfart gennem byens kanaler og ud på de vilde vover i havneløbet er også en fin måde at se det hele på.

Du kan også komponere din egen sightseeingtur, og fx købe en 24 timers billet, der gælder til bus, tog og Metro i hele hovedstadsområdet - endda også til Havnebussen, så I kan opleve byen fra vandet. I kan også leje en robåd og bevæge jer rundt i Christianshavns kanaler i eget tempo. 

Copenhagen Nyhavn must see

Foto:Daniel Jensen

Hvad er Københavns klassiske attraktioner?

Amalienborg Slot og vagtskiftet på slotspladsen præcis kl. 12 er en oplevelse for alle. På Christiansborg Slot er de kongelige repræsentationslokaler og gobelinerne, der skildrer danmarkshistorien, værd at se. Rosenborg Slot er godt at gå på skattejagt i – og kronjuvelerne især er noget for sig. 

Turen op i Rundetårn er hårdt benarbejde, men der er en flot udsigt fra toppen over Københavns tage. En tur op i Vor Frelsers Kirkens snoede dragespir er også en god oplevelse med fin udsigt.

En tur ned ad Strøget er altid underholdende med gadegøgl og musikanter. Derudover er Kongens Nytorv også stort og flot. Hyggelige Nyhavn er et godt sted for et lille hvil, en stor is eller en forfriskning, hvorfra I også kan hoppe på kanalrundfart.

Sunset over shopping street Strøget in Copenhagen

Niet te missen klassiekers in Kopenhagen ⭢

Foto: Mathias Brandt

Hvad er der i Tivoli?

I Tivoli er der sjov, spænding, masser af underholdning og musik. Det gælder ikke kun for sommerhalvåret, men også i efteråret, når I bliver budt indenfor til Halloween-uhygge og i december, når Tivoli holder julehygge med æbleskiver og gløgg.

Foto:Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Dyrehavsbakken - også bare kaldet Bakken

Bakken vil vække jubel med sine mange forlystelser, gøgl og sjov for hele familien. I kan endda kombinere besøget med en udflugt i Dyrehaven. Her kan I også opleve spænding i bedste stil, når områdets kronhjorte om efteråret kæmper om territorium og hunnernes gunst. På en varm sommerdag er det værd at slå et smut forbi Bellevue Strand, der ligger i gåafstand fra Bakken.

Amusement park Bakken near Copenhagen

Foto:Bakken

Overnachtingstip Naast één van de ingangen tot dit meest bezochte natuurgebied van Denemarken ligt het eenvoudige Hotel Fortunen - recht tegenover een manege en met gratis parkeerplekken. Behalve overnachten direct naast de natuur, kun je hier volledig onthaasten van je Kopenhagen citytrip. Het hotel is namelijk maar zo'n twintig minuten rijden van hartje Kopenhagen. Met het OV (spaar je gelijk een hoop parkeerkosten uit) bereik je in zo'n half uurtje Hovedbanegården, het Centraal Station van Kopenhagen. De reis vergemakkelijken door je auto neer te zetten bij Station Klampenborg, kan ook. Hier vandaan reis je in max. 21 minuutjes naar enkele van de belangrijkste stations van Kopenhagen Centrum: station Vesterport (6 minuten lopen van het Rådhusplads), Station Nørreport (om de hoek bij de bezienswaardigheden Rosenborg Slot en de Rundetårn) of het Centraal Station van Kopenhagen, waar vandaan vele bezienswaardigheden binnen handbereik zijn. Lees ook de Klassieke Kopenhagen bezienswaardigheden met tips voor hoe je kunt lopen door Kopenhagen. Bakken is een half uur lopen vanaf het hotel - heb je fietsen mee? Dan gaat de tocht nog sneller.

Andersom kan natuurlijk ook: vanaf Kopenhagen is een uitstapje naar Bakken zo gemaakt. Vanaf bijvoorbeeld station Nørreport reis je met de S-trein in zo'n 20-30 minuten direct naar Station Klampenborg, waar vandaan het 12 minuten lopen is naar Bakken. Wil je gelijk het Dyrehaven natuurgebied verkennen? Loop dan vanaf Bakken in nog eens 30 minuten naar één van de bezienswaardigheden in Dyrehaven: het Hermitage Slot (Eremitageslottet, op z'n Deens). Vanaf dit hoger gelegen punt heb je mooi uitzicht over de natuur en gelijk een goede spotkans voor herten.

Copenhagen ZOO's Panda House

Copenhagen Zoo, Panda HouseFoto:Neel Andreasen

Københavns Zoo og Den Blå Planet

Københavns Zoo er stor og flot med vilde dyr fra hele verden. I Børnezoo er dyrene til gengæld tamme og til at røre ved og klappe. Er I fiskeinteresserede, må I ikke snyde jer selv for et besøg i det imponerende akvarium, Den Blå Planet, der ligger tæt ved Lufthavnen. 

Een ijsbeer kijkt bezoekers aan in Copenhagen Zoo in Kopenhagen

Copenhagen Zoo varieert de dierenverblijven met architectonische hoogstandjesFoto:Henrik Sørensen

Er der børneegnede museer?

Mange museer og udstillinger har bunker af aktivitetstilbud til børn. Det gælder fx Nationalmuseets børnemuseum, Post & Telemuseet, Børnenes Museum på Statens Museum for Kunst, Børnenes Arbejdermuseum, Tycho Brahe Planetariet, Zoologisk Museum og ikke mindst Experimentariet, som er det rene eldorado for både nysgerrige børn og forældre. Guinness World of Records Museum er også et sikkert hit.

Er der parker i København?

Københavns parker er dejlige grønne oaser midt i storbyen, oplagte til en picnic og et hvil. I mange parker er der fine legepladser, fx kan de mindste om sommeren hygge sig med marionetteater i Kongens Have, og i Frederiksberg Have kan I slappe af med en sejltur på kanalerne. I Fælledparken kan I dufte og føle jer gennem sansehaven og prøve kræfter med den udfordrende skaterpark. 

Et andet hyggeligt picnic-sted er Københavns gamle voldanlæg på Christianshavn, hvor det er oplagt at kombinere frokosten med en tur gennem den alternative bydel Christiania.

Foto:@frei_style

Tag en forfriskende dukkert

Trænger I til en svalende dukkert, er der soppebassin i flere af byens parker, bl.a. i Skydebanen på Vesterbro og i Nørrebroparken. Skal der mere vand til, kan I besøge Havnebadet på Islands Brygge, ved det store shoppingcenter Fisketorvet eller ved Sluseholmen.

I kan selvfølgelig også hoppe i det rigtige hav, for bare fem kilometer fra Københavns Rådhusplads finder I Amager Strandpark. I kan også tage S-toget til Klampenborg, hvor I finder Bellevue Strand, og I kan med fordel lægge vejen forbi Bakken 5 minutter derfra ved samme lejlighed.

Nog meer Kopenhagen met kinderen tips

Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center