Gå til indhold
Kalundborg Cathedral, West Zealand

6 byer du bør besøge i Midt- og Vestsjælland

Foto: Living Concepts / VisitVestsjælland

Der er mange spændende byer at besøge i Midt- og Vestsjælland. Derfor har vi samlet seks byer, der er et besøg værd, hvis du er på ferie i området. 

Liste
Kort

Roskilde

I dag er Roskilde en moderne by med kunst og kulturoplevelser hele året rundt. Samtidig bærer byen på en rig historie, som du blandt andet kan udforske i Roskilde Domkirke eller på Roskildes mange museer.

Læs mere
Kalundborg Cathedral, West Zealand
Foto: Living Concepts / VisitVestsjælland

Kalundborg

Kalundborg er spækket med kulturelle og historiske oplevelser for børn, og om sommeren kan du ofte møde turister fra krydstogtskibene, der ligger til i den gamle købstad. I Kalundborg er du desuden tæt på noget af Danmarks smukkeste natur i - blandt andet halvøen Røsnæs. 

Læs mere
Rørvig Street food, Odsherred, West Zealand
Foto: @iben1978

Rørvig

Nyd livet i en af Danmarks hyggeligste havnebyer, hvor du aldrig er langt væk fra en god fiskerestaurant, skøn sandstrand og flotte udsigter.

Læs mere
Holbæk museum
Foto: VisitHolbæk

Holbæk

I Holbæk kan du opleve smukt og fremdommeligt fjordliv. Rundt om byen kan du finde lange kyststrækninger, strande, skønne udsigter og smukke cykelruter, mens du i Holbæk og de omkringliggende byer kan besøge museer, gode indkøbsmuligheder og gastronomiske oplevelser.

Læs mere
Slagelse Kloster
Foto: VisitVestsjælland

Slagelse

Slagelse ligger midt i den idylliske natur ved Sjællands Vestkyst, og er en af Danmarks ældste byer med en historisk atmosfære. Du finder blandt andet Sct. Mikkels Kirke fra 1300-tallet - en af Danmarks ældste teglstenskirker - samt ruinerne af Antvorskov Kloster i den sydlige ende af byen.

Læs mere
Land of Legends in Lejre
Foto: VisitLejre

Lejre

Lejre byder på oplevelser for store og små. Der bor mange forskellige kunstnere, som gerne byder indenfor, eller du kan dykke ned i historien i bakkerne i Lejre, hvor du kan besøge gravhøje, jættestuer og skibssætninger. Du finder desuden en enestående natur i Lejre, som er en del af Nationalpark Skjoldungernes Land.

Læs mere
Sorø Klosterkirke
Foto: Poul-Jørgen Larsen

Sorø

Sorø er et kapitel for sig, der lige så godt kunne være skrevet af Saxo, Holberg eller Ingemann, som alle har tilknytning til byen.
Der er butikker for enhver smag og rig mulighed for både at nyde en dejlig kop kaffe eller en skøn frokost på en af byens spisesteder. 

Share your wonders: