Danmark på skinner - Sydlige Jylland

Foto: VisitRibe

Oplev Danmarks ældste by Ribe med en rig kulturarv, og tag et stop videre med toget til Esbjerg hvor byliv og kultur er i højsædet. Kombiner destinationerne med et smut forbi UNESCO verdensarv Nationalpark Vadehavet, hvor du kan opleve et af danmarks mest unikke fænomener, "sort sol".

Byer med stationer

Vejen

150 m fra Vejen Station ligger Vejen Kunstmuseum. Følg de blå keramikfliser, som viser vej. Spændende opgaveark til børn.

Kolding

Kolding er shopping, design, kunst og kultur – tag den gratis Shuttlebus til Koldings attraktioner og besøg Koldinghus og UNESCO byen Christiansfeld.

Ribe

Danmarks ældste by. Oplev den helt særlige atmosfære i historiske Ribe med brostensbelagte gader og velbevarede huse. Udforsk byens mange museer.

Tønder

Oplev Tønder og tag på vandretur på Marskstien, der bringer dig på en 54 km skøn vandretur igennem Tøndermarsken.

Esbjerg

Esbjerg ved Vadehavvet. Esbjerg er Vestkystens pulserende storby med Nationalpark Vadehavet lige udenfor døren.

Vejle

Shop amok i Vejle, Danmarks Bedste Handelsby. Gå på opdagelse på havnefronten og se arkitektur i særklasse. Eller fordyb dig på Vejle Kunstmuseum.

Jelling

I Jelling kommer du helt tæt på Danmarks Vikingetid. Oplev Jelling-monumenterne, der er UNESCO verdensarv og oplevelsescenteret, Kongernes Jelling.

Give

Give Midtby er udformet som et stort galleri med over 70 skulpturer af kunstnere fra hele landet. Desuden finder du en god og alsidig handelsby.

Haderslev

Oplev Haderslev, der huser landets fedeste skaterpark og et væld af andre seje action oplevelser.

Sønderborg

Oplev Sønderborg og tag på vandretur på Gendarmstien, Danmarks første kvalitetsvandrevej.

Aabenraa

Oplev genforeningshistorien i Aabenraa. Besøg bl.a. Folkehjem, hvorfra H.P. Hansen proklamerede afstemningen, der bestemte den nuværende grænse.

Fredericia

Besøg Fredericia og oplev et af Nordeuropas største voldanlæg. Mærk byens liv og de historiske vingesus og nyd sommeren ved både skov og strand