Campingvan am Strand von Dänemark
Zelt unter dem Sternenhimmel in Fyns Hoved, Dänemark

Tipps für Ihren Campingurlaub

Foto:LABAN Stories&© Daniel Villadsen

Campingurlaub in Dänemark

Hier finden Sie interessante Tipps und Anregungen für Ihren Campingurlaub in Dänemark. Schöne Campingregionen an Nord- und Ostsee, Campingrouten, Informationen, und Aktivitäten für Groß und Klein vor Ort bieten Ihnen einen guten Einstieg in Ihre Urlaubsplanung. Lassen Sie sich inspirieren!

Fragen & Antworten zum Campingurlaub in Dänemark

I Danmark kan du som udgangspunkt altid campere i din autocamper på landets campingpladser, hvoraf mange har indrettet særlige faciliteter til autocampere. Du må endvidere køre ind på en rasteplads for at hvile dig, men du må ikke slå telt, fortelt eller lignende op, da det så bliver opfattet som camping. Flere rastepladser har også faciliteter, så du kan tømme spildevand og få påfyldt vand. Medmindre lokale politivedtægter forbyder andet, må du også køre ind på offentlige parkeringspladser for at parkere og hvile. Hvis det er forbudt, vil det fremgå af skiltningen ved pladsen.

Omkring 90% af alle danske campingpladser, der har fået tildelt stjerner for kvalitet, tilbyder faciliteter til autocampere og mulighed for at fylde vandtanke.

Nogle campingpladser tilbyder quickstop, hvor du kan parkere din autocamper billigere, hvis du ankommer efter kl. 20 og forlader campingpladsen den følgende dag før kl. 10. 

 

Se mulige overnatningssteder hos Dansk Autocamper Forening og læs om reglerne for autocampere på Naturstyrelsens hjemmeside.

 

I Danmark har du omkring 570 campingpladser at vælge imellem, så uanset hvor du ønsker at slå dig ned, vil der altid være en campingplads i nærheden. De danske campingpladser ligger i nogle af landets mest naturskønne områder – to tredjedele endda så tæt på vandet, at du nemt kan starte dagen med en forfriskende dukkert. Samtidig er du aldrig langt fra byen, hvis familien vil på shopping eller en tur ud og spise.

De danske campingpladser får tildelt mellem en til seks hele og halve stjerner for kvalitet. På campingpladser med mindst tre stjerner er der døgnbemanding.

Omkring 200 danske campingpladser er åbne i vintermånederne, så med en varm campingvogn (og et par tykke strømper!) kan du nyde den danske natur hele året rundt.

I Danmark må du kun campere på de officielle campingpladser, så du kan ikke bare slå dit telt op, hvor du har lyst. Men for dem, der ikke stiller særlige krav til komforten, og som gerne vil bo midt i naturen, har du i Danmark, ved siden af de etablerede campingpladser, mere end 1.000 primitive naturlejrpladser, hvor du må overnatte. Men hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til pladserne, og heller ikke motoriserede både.

Pladserne er ofte forsynet med rindende vand og toilet, og på ca. 1/3 af pladserne er der indrettet shelters, som du kan overnatte i. Du må max have 2 overnatninger hvert sted.

Du kan læse mere om overnatning i naturen på naturstyrelsen.dk.

En overnatning på en campingplads koster omkring 75 kr. for voksne (på campingpladser med tre stjerner), og godt og vel halv pris for børn. På nogle campingpladser er der miljøafgift. Derudover betaler du typisk mellem 20 og 30 kr. per dag for elektricitet. Nogle campingpladser har kun åbent om sommeren, men de omtrent 200 campingpladser, der har åbent hele året rundt, er ofte billigere uden for højsæsonen.  

Das könnte Sie auch interessieren

Campingvan am Strand von Dänemark
Camping in Dänemark
A lady stands with a bike in Hindsgavl National Park, Denmark
Fahrradfahren in Dänemark