Kriss Kyle Camp Adventure

Vilde BMX-stunts fra Danmark til hele verden

2.9.2019
Foto: © EFFEKT Architects. Fotograf: Red Bull Media og VisitDenmark

Frem til den 5. september rejser et filmhold i Danmark rundt for at optage en ny video, hvor en af verdens bedste BMX-kørere, skotske Kriss Kyle udfører de vildeste stunts og tricks. Målet er at markedsføre Danmark globalt på en ny måde. 

Færgen Ida kommer i selskab med blandt andet Godsbanen i Aarhus, Museet for Søfart og Camp Adventure i en ny video med den skotske BMX-kører Kriss Kyle. I videoen kommer Kriss Kyle til at tail whip’e og barspinne sig gennem Danmark, mens han samtidig giver seerne flotte billeder af 16 forskellige danske steder og stemninger. Det er VisitDenmark og Red Bull, der står bag videoen, der bliver publiceret på blandt andet YouTube og Facebook.

Målet er at markedsføre Danmark globalt på en ny måde.

Red Bull er kendt for energidrikken Red Bull Energy Drink, som sælges i 171 lande, men også som arrangør af events som Red Bull Cliff Diving med udspring i Københavns Havn fra Operaens tag. Tidligere har de stået bag samarbejdet med vovehalse som Felix Baumgartner samt en række internationale sportsstjerner, herunder også danske atleter. 

Digitalt mediehus

Digitalt er Red Bull også et af verdens største brands med millioner af brugere, der tjekker ind på Red Bulls egne kanaler for at se deres filmproduktioner med sportsstjernerne, hvor vilde stunts, spænding, nerve og fantastiske iscenesættelser skaber beundring og begejstring. Det er især den del af Red Bulls univers, der har haft betydning for samarbejdet om markedsføring af Denmark.

Om samarbejdet med Red Bull siger senior projektleder Jacob Lisbygd fra VisitDenmark:

”Kampen om opmærksomhed er benhård og konkurrencen om turisterne massiv. Ved at arbejde sammen med Red Bull kommer vi ud til en meget stor målgruppe med en sjov, anderledes historie om Danmark, der har kant og kan skabe opmærksomhed. De danske steder og oplevelser sætter scenen for Kriss Kyles tricks og stunts, og det betyder, at al den action og begejstring, som Red Bull er eksponent for, bliver forbundet med Danmark,” siger Jacob Lisbygd. 

”Det er stort at skulle lave det her projekt i Danmark. og folk er virkelig gode til at fortælle historierne om hvert enkelt sted. Den venlighed, jeg blev mødt med, inspirerer i den grad til at give den gas. Videoen bliver den vildeste, jeg har lavet endnu – og I kan godt glæde jer til at se den” siger Kriss Kyle.