Cliffs by Hammershus Ruins Bornholm

Bornholm

Hvorfor hedder Bornholm Solskinsøen?

Bornholm har fået navnet solskinsøen simpelthen fordi, at der ikke er et andet sted i Danmark, hvor der er flere solskinstimer. Med tilnavnet Solskinsøen er det svært ikke at finde Bornholm charmerende. Du kan besøge Bornholms største by Rønne med den fineste havn, og på sydkysten ligger Dueodde med sin brede, hvide sandstrand og det fineste sand.

11 fantastiske oplevelser på bornholm

Foto: © Stefan Asp

Udendørs eventyr på Bornholm

Bornholm er det eneste sted i Danmark hvor du kan opleve klipper, og hvis du har mod på det kan endda klatre op ad dem. Øen byder også på et væld af andre naturoplevelser såsom vandring, kajakture, og surfing.

Klatring

På klippeøen finder du mange sikrede klatreruter, der med garanti vil udfordre nybegynder såvel som garvede klatrere.

Vandring

Du kan med fordel se Bornholm til fods og opleve øens mange skovstier, strandstier og klippestier.

Surfing

Det krystalklare vand omkring Bornholm indbyder til vandsport. Gode vindforhold og smukke strande gør Bornholm til et paradis for surfere.

Find flere udendørs eventyr her

Bornholm gemmer på utallige aktive naturoplevelser, og den største udfordring bliver at vælge, hvad du skal give dig i kast med.

Vidste du...

at Bornholm i 2017 – som det første sted i Europa – blev udpeget som World Craft Region? Bornholm har faktisk en lang tradition indenfor kunsthåndværk i Danmark, og mange kunstnere bruger lokale, bornholmske materialer til deres kunstværker. 

Udforsk øens kunsthåndværk

Foto: Destination Bornholm

Smag på de lokale specialiteter

Du bør gøre dig selv en tjeneste at udforske den bornholmske madscene, for den har gennemgået en gevaldig opblomstring i de seneste år. 

Bornholmsk gourmet

Bornholm gemmer på mange gastronomiske oplevelser, som du ikke må gå glip af. Øen er blandt andet kendt for de friske, lokale råvarer.

Restaurant Kadeau Bornholm

Hos Kadeau får du en totaloplevelse af Bornholm. Råvarer som fisk, kød, grøntsager, æg, mejeri, mel, olie, ost, honning og øl vil være bornholmske, hvis kvaliteten tillader det.

Sluk tørsten med lokale drikkevarer

På Bornholm produceres der alt fra most til øl, vin og spiritus, så du kan slukke tørsten med det du ønsker.

Skønne øjeblikke fra Solskinsøen

Bliv inspireret af andres oplevelser og yndlingssteder på Bornholm. Hvis du deler dine egne ferieoplevelser fra øen kan det være, at de bliver synlige her på siden og er med til at hjælpe andre med deres ferieplanlægning.

Steder du kan overnatte på Bornholm

Hvad enten du er til hotel eller camping, kan du finde den overnatningsmulighed, der passer til dig og dine behov på Bornholm.

Find et sted at overnatte på Bornholm

Foto: Destination Bornholm