Odense: Tag på en rejse tilbage i tiden i Hans Christian Andersens hjem

Foto: VisitOdense

Odense er et sted, der har dannet grobund for litterære vidundere. Den hyggelige by er en af verdens mest berømte eventyrforfatteres barndomshjem, nemlig Hans Christian Andersen. Et besøg i hans fødebys brostensbelagte gader og hos H. C. Andersen Museum er virkelig en rejse tilbage i tiden

Gå i Hans Christian Andersens fodspor

Hans Christian Andersen blev født i et lille bitte gult hus i en brostensbelagt gade i hjertet af Odense i 1805. Og huset er der stadig! I dag er det et af verdens ældste poetmuseer og et rigtig godt sted at starte en H. C. Andersen-tur gennem Odenses ældste og fineste områder. Tag et billede ved siden af Hans Christian Andersens statue i Eventyrhaven eller af det dramatiske 12 meter høje vægmaleri af hans ansigt hos Bangs Boder. Bemærk at du kan købe en endagsbillet til at besøge alle de vigtigste H. C. Andersen-attraktioner i Odense.

Det skal du spise, drikke og opleve i Odense

I Odense finder du et antikvitetsmarked, et af Danmarks største shoppingcentre, Rosengaardcenteret, og Fyns største marked hver onsdag og søndag. Tag hen til området udenfor Odense Koncerthus for at smage friske madvarer fra gårde over hele Fyn. Odenses street food-marked, Storms Pakhus, er et populært sted at få et hurtigt måltid eller mingle med de lokale. Du kan selvfølgelig også bare gå en tur i de gamle, brostensbelagte gader og prøve en af Odenses caféer, barer og restauranter.

Foto:Storms Pakhus

Kulturelle højdepunkter i Odense

Som en by med stor kulturel betydning er det nok ikke overraskende, at Odense har en stor variation af spændende kulturelle oplevelser gennem hele året. Tag fx til Odense i august for at opleve den prestigefyldte Odense Internationale Filmfestival. Hvis du har børn med (eller selv er lidt af et legebarn), så er Odense ZOO åben 365 dage om året, og i oktober ankommer Harry Potter-fans fra nær og fjern for at tage del i Magiske Dage Odense.

Før du smutter... tjek også disse artikler!

H.C. Andersens Barndomshjem
H.C. Andersens Barndomshjem
Odenses historiske bydel
Odenses historiske bydel