Det ukendte København

Foto: Viggo Lundberg

For dig, der er velkendt med Københavns klassiske seværdigheder og godt vil se noget nyt, findes der mange gemte oplevelser, som ikke alle kender til. 

Storbyens små hemmelige oaser 

Der er flere hemmelige oaser i København, der alle er velegnede til et lille pusterum eller måske en hyggelig picnic. Besøg fx Det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bag Christiansborg Slot. Bag Designmuseum Danmark ligger den fine Grønnegaard, hvor man kan slappe af med en kop kaffe fra museumscafeen. På Vesterbro kan du besøge Skydebanehaven, der ligger godt gemt bag en høj mur, og på Østerbro har du Classens Have, der ved første øjekast mest ligner en privat have.

Kan man gå under jorden?

Besøg Cisterne - Museet for moderne glaskunst, der efter sigende er det eneste museum i Europa, hvor der ikke trænger dagslys ind. Museet er indrettet i Københavns underjordiske drikkevandscisterner, der tidligere rummede 16 mio. liter vand. 

The underground cisterns in Copenhagen

Foto:Palle Bo Nielsen - Copenhagen Media Center

Er der sauna og vinterbadning på Refshaleøen?

På Refshaleøen ligger La Banchina. Om sommeren kan du sidde på havnepladsen ved vandet med et glas vin og en lille bid mad, men om vinteren byder Refshalsøen på sauna og vinterbadning. Saunaen er åben fra kl. 8-20 og kan rumme 8 personer. Det koster 50 kr. pr. person. 

Fantastiske farvede facader

Farverige facader kan lyse selv årets mest regnfulde dage op, og København er fuld af dem. Du kan starte i det gamle kvarter i centrum og derefter besøge boligområderne Brumleby og Kartoffelrækkerne med deres fine byhuse fra midten af ​​1800-tallet, eller endda Olufsgade, som alle tre ligger på Østerbro.

Woman kayaking past coloured houses in Christianshavn
Foto: Mathias Brandt
Bike
Foto: Dianne Pavletich

Hvor er Københavns fæstningsværk?

Besøg Vestvolden, der er et ca. 100 år gammelt fæstningsværk på næsten 14 kilometer, som løber i en cirkelbue omkring København. Det gamle militæranlæg med den særprægede natur har i de senere år udviklet sig til et rekreativt område af dimensioner med et hav af aktivitetstilbud.

Spis picnic på et nedlagt søfort 

Tag på picnic på et af Københavns nu nedlagte søforter, Flakfortet eller Middelgrundsfortet, der begge er anlagt på kunstige øer ud for Københavns havn. Nyd freden og udsigten til byens tårne, eller gå på opdagelse i de gamle fort. Om sommeren er der både fra Nyhavn flere gange dagligt.

Hvad er alternativ sightseeing?

Tag på guidet kajaktur rundt i byens kanaler og havneløb med professionelle kajakinstruktører, og oplev København fra en helt ny vinkel. Turene bliver individuelt tilrettelagt og tilpasset lyst og evner.

På jagt efter kæmper

I skovene udenfor København finder du seks store trækæmper skabt af kunstnerenThomas Dambo. Kæmperne er lavet af genbrugstræ og skal få både lokale og besøgende ud i naturen og opdage nye steder.

Foto: Sebastian Himmelstrup
Foto: Malin Poppy Darcy Mörner

Besøg en af Københavns ældste forretninger 

A.C. Perch's Thehandel er en af Københavns ældste forretninger. Den åbnede i 1835, og ikke meget har ændret sig siden. Interiøret er det originale, grønt træværk i engelsk kolonistil, så her er en historisk lomme for alle, der let forføres af fortiden.

Assistens Kirkegård

Går turen til Nørrebro, bør du lægge vejen forbi Assistens Kirkegaard, hvor du kan nyde freden i selskab med bl.a. H.C. Andersen, Søren Kirkegaard og Niels Bohr, der ligger begravet her. Udenfor murene venter et kontrastfyldt levende Nørrebro med caféer, resturanter og butikker.

Hvor er Botanisk Have?

I den grønne oase Botanisk Have lige ved Nørreport Station kan du besøge havens arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Tip: Efter turen i Botanisk Have kan du med fordel lægge vejen forbi TorvehallerneKBH og tage en kaffepause ved en af ​​de mange stande.