Metro

Sådan kommer du rundt i København

Foto: Metro - Daniel Rasmussen

København er en dejlig overskuelig by, hvor det er nemt at komme rundt. Afstandene mellem indre bys seværdigheder er korte, så det er hurtigt at komme rundt til fods, men ellers kan det være en god idé at gøre som københavnerne selv, nemlig at tage cyklen.

Med offentlig transport i København og omegn

Det er nemt at komme rundt i København og omegn med det offentlige. BusserS-tog og Metro danner tilsammen et fintmasket transportnet, der dækker indre by, brokvartererne, Frederiksberg og byens forstæder. Vil du på tur ud af byen, er det ofte nemmest at tage S-toget. Det gælder fx, hvis turen går til Hillerød, Klampenborg, Køge eller strandene i Køge Bugt, mens Roskilde, Humlebæk (med Louisiana) og Helsingør nåes bedst med regionaltog. Fra lufthavnen til indre by kan du tage både Metro, regionaltog og bus.

Child in front of driver-less Copenhagen Metro, Denmark
Foto: Viggo Lundberg
Take the S-train to explore more of Denmark's capital area
Foto: Niclas Jessen

Hovedstadsområdet (også kaldet "HT-området"), der dækker Køge i syd, Roskilde og Frederikssund i vest og hele det nordøstlige hjørne af Sjælland, har samme billetsystem. Her kan du købe kontantbilletter eller anvende "Rejsekortet", der giver store besparelser i forhold til at købe kontantbilletter. Du kan læse mere om priser og zoner her.

Du kan købe billet til bus, S-tog og Metro ved brug af de opstillede billetautomater, som du finder på alle byens tog- og Metro-stationer og i Københavns Lufthavn. På større stationer og i lufthavnen kan du også købe billet via manuelt betjente billetkontorer. I busserne er det også muligt at købe billet hos chaufføren. Endelig kan du få din billet til Hovedstadsområdet på SMS. Det kan du læse mere om her.

City Pass 

Skal du meget rundt i København, kan du købe et såkaldt City Pass, der giver ret til ubegrænset rejse med bus, tog og Metro i zone 1, 2, 3 og 4 (inkluderer Københavns Lufthavn) i 24 eller 72 timer. Et 24-timers City Pass koster 80 kr. for en voksen, og 40 kr. for et barn, mens et 72 timers CityPass koster 200 kr. for en voksen og 100 kr. for et barn. Du kan læse mere om City Pass her.  

Schon gewusst??Alle Hafenbusse fahren mit Ökostrom. So macht Bootsfahren Spaß!

Cruise around Copenhagen with the harbour buses

Foto:Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

På cykel eller til fods i København

København har en dejlig overkommelig størrelse, og du kommer hurtigt rundt i centrum både til fods men også på cykel, som er københavnernes foretrukne transportmiddel. København er nemlig en meget cykelvenlig by med cykelstier og et net af cykelruter på kryds og tværs af byen. Du kan hoppe på en Bycykel eller leje en cykel hos en af byens mange cykeludlejere, hvis du ikke medbringer din egen cykel.  

En sjov måde at komme rundt i København på er med en af byens mange cykeltaxaer, hvor du overlader arbejdet til andre, mens du selv lader dig transportere rundt i adstadigt tempo og kan suge til dig af de mange indtryk. Prøv fx København Cykeltaxa.

People walking outside the Royal Danish Playhouse "Skuespilhuset" with city bikes, Copenhagen

Foto:Martin Heiberg

Havnebusser

Havnebusser er små færger, og du kan bruge de samme billetter, som du bruger til S-tog, metro og bus. Havnebusserne er et dejligt transportmiddel, som byder på en fin udsigt over Københavns havne. Du kan bl.a. komme helt fra Den lille Havfrue til Det Kongelige Bibliotek eller fra Refshaleøen til Teglholmen i Sydhavn med en havnebus. Alle havnebusserne stopper desuden undervejs ved Operaen og Nyhavn.