©  Foto:

Agger Havn

Agger Havn er en lille kombineret erhvervs- og lystbådehavn ved Vesterhavet.

De små fiskehytter langs kajen og det stadigt aktive fiskeerhverv giver Agger Havn sin helt særlige autentiske havnestemning. 

En levende havn tæt på store sommerhusområder og feriecentre i den sydligste del af Nationalpark Thy.

Havnen ligger tæt ved det blæsende Vesterhav

Det betyder lækre sandstrande og muligheder for kitesurfing. Fra Thyborøn Kanal kan man via Nissum Bredning sejle op til Agger og undervejs opleve sælernes leg i Limfjorden eller studere det fugleliv som Agger Tange er så rig på.
 
Frisk fisk på havnen
Agger Havn er en lille kombineret erhvervs- og lystbådehavn, med et dynamisk bådeværft som er havnens største arbejdsplads. I højsæson for østers bliver der landet direkte over kajen.
 
Gode havnefaciliteter
Der er adgang til køkken og badefaciliteter. Blot 1 km fra havnen er der mulighed for indkøb samt leje af cykler.
 
Seværdigheder ved havnen
Besøg Vestervig Kirke, der er Nordens største landsbykirke med Danmarks ældste solur i kirkemuren. Her ligger Liden Kirsten og Prins Buris begravet, fra folkevisen om det ulykkelige par, der først forenedes i døden.
 
De Sorte Huse
I Agger ligger de smukke, karakteristiske "Sorte Huse". I dag rummer de en udstilling om Aggers historie og det store arbejde med at sikre kysten mod kraftig storm. Havet er barskt og har gennem tiden gjort et stort indhug i kysten. Sidst i 1800-tallet påbegyndte man derfor kystsikring i Agger, og de sorte huse var arbejdsplads for vandbygningsvæsenet. I dag anvendes De sorte huse også til kulturbegivenheder, musik m.m.
 
Oplevelser for børn og voksne
Området har to feriecentre, Danland Agger Havn og Agger Tange feriecenter. Danland støder direkte op til havnen. Her kan gæsterne bo i lejligheder og samtidig nyde den maritime stemning med udsigt over fjord og hav. Feriecenteret har bl.a. tennisbane, svømmehal og minigolf.
 
Få meter fra havnen ligger Krik Vig Camping og Hyttepark der ligger ved grænsen til Nationalpark Thy. Her er de perfekte rammer for at komme tæt på naturen, nyde et rigt fugle- og dyreliv eller prøve kræfter med mange af de friluftsaktiviteter, som området byder på.
 
 
 
Havneregulativ
Læs mere om havneregulativet, der regulerer al ophold og færdsel i og omkring Doverodde Havn, Agger Havn og dele af Thisted havn.