©  Foto:

Anholt Museum

Anholt Museum er et lille, historisk museum midt på øen Anholt. Her åbner sig en verden af historie og kultur, der inviterer dig på en rejse gennem tiden og livet ude midt i Kattegat.

Historien om Anholt

Anholt Museum præsenterer øens rige historie, fra vikingetiden til nutiden. Udstillingerne giver et levende indblik i livet på Anholt gennem århundrederne. Fra dramatiske søslag og piratangreb til fiskeri og fyrtårnsdrift, her får du hele historien om, hvordan livet har udfoldet sig på denne unikke ø.

En skattekiste af artefakter

Museet huser en imponerende samling af artefakter, der spænder over flere århundreder. Se gamle navigationsinstrumenter, traditionelle fiskeredskaber og personlige genstande fra Anholts tidligere beboere. Hver genstand fortæller en historie og giver et fascinerende indblik i fortidens dagligdag.

Fang spionen på Anholt

Tag på spionjagt i en sommer for 212 år siden - lige midt i Anholt By. I 1811 er øen besat af engelske soldater, der byggede fyret om til et fort, bosatte sig i byen og lavet kirken om til et fængsel. Lad hjernecellerne komme på arbejde og se, om I kan løse gåderne i History Hunt - en gådejagt med spænding udfordringer og sjove aktiviteter.

Læs mere her.

Fyrtårnets lys

En af museets højdepunkter er den detaljerede udstilling om Anholt Fyr. Dette ikoniske fyrtårn har guidet søfarende gennem Kattegat i over 200 år. Lær om fyrtårnets historie, dets betydning for søfarten, og hør fortællinger om de mennesker, der har passet lyset gennem tiderne.

Aktiviteter for hele familien

Anholt Museum er ikke kun for historieentusiaster, men også for hele familien. Børnene kan deltage i skattejagter og interaktive udstillinger, hvor de kan lære om øens dyreliv og natur. Der er også særlige events og workshops hen over sommeren, der gør besøget ekstra spændende.

Planlæg dit besøg

Anholt Museum er åbent fra medio juni til medio august og ligger centralt på øen, tæt på havnen. Museet er nemt at nå, uanset om du kommer med færge eller privat båd. Udenfor sæsonen kan man kontakte Anholt Museum og aftale et besøg. 

Se, hvad andre deler på Instagram

#anholtmuseum #anholt #visitanholt