©  Foto:

B&B med Kattegat i baghaven – besøg Refugium Smidstrup Strand

Ønsker du fred & ro? At trække dig tilbage fra hverdagens stress og jag? Refugium Smidstrup Strand er et ideelt sted at slappe af og få skuldrene til at sænke sig. Du mærker det allerede, når du går, cykler eller kører ned ad den lille grusvej til refugiet.

Nyd stilheden og naturen

Her omfavner naturen dig, og havets brus lyder i baggrunden. Ønsker du den helt komplette stilhed, kan du spørge, om refugiets lille strandkirke er tilgængelig. Her er der plads til meditation, stille tanker – eller blot at nyde kirken indefra.

Læs mere om værelserne på Refugium Smidstrup Strand

Læs, skriv og nyd udsigten

På dit ophold kan du også få læst den bog, du længe har villet læse - og ellers låner du én hos os. Du kan male, skrive din bog eller artikel – eller blot sidde og nyde udsigten fra terrassen med dit strikketøj og et glas rosévin.

Er det dårligt vejr, så sidder du blot indendørs i ’Udsigten’ og nyder det hele gennem de store panoramavinduer.

Bestil dit ophold via mail

Solnedgange og vinterbadning

De farverige solnedgange er en stor bonus og kan ses direkte fra refugiet. Et dyp i havet er heller ikke dårligt, vinter som sommer – og for et ekstrabeløb kan du benytte Smidstrup Vinterbaderforenings saunahytte, der ligger lige ved siden af refugiet.

102 års historie

Refugiet har eksisteret i 102 år, og i det gamle hovedhus, ’Stenhuset’, nyder du din morgenmad i de historiske omgivelser. Du er velkommen til at se Søster Signes værelse på 1. sal, som er bevaret.

Tag på vandring i omegnen

Gå en tur til Gilleleje af Gilbjergstien, se Søren Kierkegaard-stenen, der er endnu et vingesus fra en fjern tid, og bevæg dig videre af stien helt til Gilleleje, mens du nyder udsigten til Sverige. Det er blot én af de mange vandrestier i omegnen.

Spis din frokost og aftensmad lokalt

Du kan også leje en cykel på refugiet og komme længere omkring, for eksempel til Gribskov Spisekammer, der favner alt fra gårdsalg af egne produkter til gastronomiske oplevelser. Vi anbefaler, at du benytter dig af lokale steder, da vi kun laver morgenmaden til dig.

Idyl og ro på stranden

Før sengetid kan du nå endnu et dyp i havet. Du kan også leje et bålfad til stranden og lade aftenens ro sænke sig over en fantastisk dag - helt i tråd med H.C. Andersens berømte ord: “At rejse, er at leve”.

Måske er du heldig at se de to legesyge delfiner ved kysten. De har før været på besøg.

Und dig selv en tur på Refugium Smidstrup Strand

Und dig selv en tur på Refugium Smidstrup Strand: Kom ned i tempo, mærk stilheden, der forplanter sig i din krop og få plads og tid til akkurat det, du kom for.

Kontakt & booking