©  Foto:

Billedkunstner Catharina Nordlindh

Catharina Nordlind er vokset op i det nordlige Sverige i en natur med store vidder, bjergenes tyngde og kolde vintre. I dag bor og arbejder hun i Espergærde, omgivet af det blå hav og frodige, bølgende haver. Disse kontraster, kombineret med hendes baggrund i dans og musik, danner udgangspunkt for hendes billedkunstneriske virke.

Farvens betydning

Farven er af intens betydning for Catharinas billedverden. Fra stærke, rene farver med stor dynamisk spændvidde bevæger hun sig ubesværet til det sarteste pastelagtige. Drama og kraft får billedet til at lyse.

Kvinden som skabende kraft

Catharina er især optaget af kvinden som skabende kraft, og har skabt en række store abstrakte portrætter af kunstnere, som betyder noget for hende: Lady Gaga, Maria Callas, Monica Zetterlund, Amy Winehouse, m.fl.

Om musik og energivibrationer

”For mig er formerne og farverne en dans - en energivibration bliver en anden. Jeg elsker at fornemme, hvordan inspiration fra musik, indre billeder, drømme, natur, mennesker, børns stemmer… sætter min kreativitet i gang, og hvordan farver og former bliver et billede på mit lærred.”

Læse mere om Catharina Nordlindh