©  Foto:

Blåkærgård

Midt på idylliske Tunø ligger denne gård i drøncharmerende omgivelser. Hos Blåkærgård kan du mærke den autentiske danske østemning med et øophold på et af de fine dobbeltværelser eller nyde en god kop kaffe eller et glas vin i cafeen.

Afslapning og idyl på den bilfri ø

Ikke mange steder finder du så skøn en østemning som på Tunø i Kattegat. Midt på øen, i kort gåafstand til øens oplevelser, ligger gården Blåkærgård; en yndig dame fra 1880 med masser af patina placeret i en frodig have mellem gamle krogede æbletræer, smukke blomster og højt til himlen. Ro og afslapning falder naturligt, når man først er landet på Tunø og der er masser af plads til at være jer og bare nyde. Her er plads til både den store familie, en weekend for to eller flere.

 

Overnatning hos Blåkærgård

Der er masser af plads på den 500 m2 store gård, som er indrettet med hele 14 værelser og sengeplads til 48 overnattende gæster. Der er 4 dobbeltværelser og 10 familieværelser/dobbeltværelser, som alle har direkte udgang til den hyggelige have. Værelserne er enkelt indrettet med fælles bade/toiletfaciliteter.

Omkring værelserne er der desuden mange skønne fællesrum og en gigantisk brændeovn, som giver varmen på kolde måneder. På grunden er der blandt andet fodboldbane og et bålsted med en lille sø.

Fra huset fører en sti direkte til en perfekt sandstrand med lavt vand uden sten velegnet for alle vandhunde, strandløver og badenymfer. Tag gerne dit SUP board med og oplev Tunø fra vandsiden.

Når du booker overnatning hos Blåkærgård er sengelinned og håndlæder inkluderet i prisen og det samme er morgenmadsbuffeten og selvfølgelig de populære, hjemmebagte vafler.

På Blåkærgårds hjemmeside kan du se priser og anden praktisk information.

 

Nyd stemningen i caféen

Ved Blåkærgård kan du slappe af i caféen med en kop friskbrygget mokka/te eller et glas saft. Når du trænger til at stille den lille sult, kan du nyde en Tunø toast eller lidt hjemmebag.

I højsæsonen åbnes op for pizza pop-up, så kom og find din plads i haven, nyd solnedgangen og en lækker hjemmebagt pizza, et godt glas af det du kan lide og bare vær til stede. Det er ren livsglæde og sommerferie på højt plan.

 

Book hele gården til fest, lejrskole eller retreat

Leder du efter den perfekte ramme til et bryllup, et lejrophold, et yoga-retreat eller lignende? Hos Blåkærgård har du mulighed for at leje hele gården med alle værelser og alle faciliteter. Mulighederne er mange, og indehaveren Cecillie Bandelow hjælper gerne med at sammensætte den perfekte oplevelse. Hun står gerne for forplejning, så alle maver holdes fyldte og glade under opholdet, herunder morgenmadsbuffet med hjemmebagt brød. 

Kontakt Cecillie for at høre mere om mulighederne samt priser. 

 

Om Tunø

På Tunø er charmen og den helt særlige østemning den store attraktion. Der er en særlig idyl grundet fraværet af biler i gaderne. I den lille by er der flere spisesteder med udeservering. Øens mest kendte attraktion er nok kirken, hvor tårnet er kombineret kirketårn og fyrtårn.

Det kan klart anbefales at gå den 8 kilometer lange tur rundt om Tunø. Man går meget af vejen på toppen af øens høje skrænter og har derfor en fantastisk udsigt. Børnefamilier kan tage et skattekort med på turen. Svarer du rigtigt på alle spørgsmål, får du en medalje som bevis.

Du kan finde inspiration til din tur til Tunø på denne side.